Hoşgeldiniz  

ABT 5 yeni oyunla perde açacak

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), yeni sezonda 5 yeni oyunla izleyici karşısına çıkacak.

**

ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, geçen sezon 190 kez perde açan ABT’nin bu yıl 5 yeni oyunla izleyiciyle buluşacağını söyledi. Çok başarılı bir sezon geçirdiklerini anlatan Özgür, “95 gün içerisinde 5 oyun çıkardık. Bu alanda baktığınız zaman bir rekor. 32 yıllık sürecimizde en başarılı sezonumuzu geçirmişiz. 190’ın üzerinde oyun sergileyip, 31 binin üzerinde seyirciyi yakaladık. Bizim için inanılmaz bir başarı” dedi.

DÜNYA TİYATROLARI ANTALYA’DA
Sezon boyunca yurt içinde ve yurt dışında turnelere gittiklerini söyleyen Mehmet Özgür, Alanya’dan Kaş’a bütün ilçeleri gezdiklerini, festivallerde bulunduklarını kaydetti. Turnelerle yetinmeyip konuk tiyatrolar projesini hayata geçirdiklerini anlatan Özgür, “Her ayın sonunda yurt dışından davet ettiğimiz konuk tiyatroları seyircimizle buluşturduk. Geçen yıl Almanya ve Rusya’dan tiyatro ekipleri geldi. Bu yıl ekim ayında Bulgaristan, Çekoslovakya, Almanya, Azerbaycan’dan konuk tiyatrolarımız gelecek. Sırbistan’da bir tiyatro ile görüşüyoruz. Onlar da konuğumuz olacak” diye konuştu.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN BİR İLK
Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birimi’ni de kurarak Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini aktaran Mehmet Özgür, bu alanda söz sahibi Özer Tunca’yı birimin başına getirdiklerini ifade etti. Türkiye’de hiçbir tiyatro da böyle bir birimin olmadığının altını çizen Özgür, “3 yıl önce Akdeniz Üniversitesi’nde bir konservatuvar kuruldu. Konservatuvardan yeni mezun olmuş çok yetenekli 10 gencimizi tiyatromuza dahil ettik.Buradan başarı ile mezun olmuş gençlerimizi hocalarının referansıyla tiyatromuza davet ediyoruz” diye konuştu.

ŞEHİR TİYATROSU GELİYOR
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu sahnesinin yeniden düzenlenerek kulislerin oyuncular için uygun bir hale getirildiğini söyleyen Mehmet Özgür, kısa zamanda Şehir Tiyatroları Projesi’nin hayata geçirileceğini vurguladı. Belediye Başkanı Menderes Türel’in de kendilerine destek verdiğini ifade eden Özgür, 2015-2016 sezonunda yepyeni 5 oyun ile perdelerini açacaklarını belirtti. Özgür, Danimarkalı yönetmen Soren Ovesen’ın ‘Sır’, Bulgaristan’da ve Amerika’da oyunculuk eğitimi veren Alexander Illiev’in ‘Kurnaz’, Özer Tunca’nın ‘Özgürlüğe Kaçış’, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Engin Alkan’ın ‘Tarla Kuşuydu Jülyet’, oyunlarını Antalyalı sanatseverler için yönettiğini ifade etti.

10 OYUN SAHNELENECEK
Bir de köy müzikalini bu yıl sahneleyeceklerini vurgulayan Mehmet Özgür, “Geçen sezondan devam eden 5 oyunla birlikte yeni sezonda toplam 10 oyun sahneleyeceğiz. Oyunlarımızı kaldırmayacağız ve repertuar tiyatrosu yapıp oyunlarımızı sürekli döndüreceğiz. Çünkü bu kentte tiyatro severlerin izleyebileceği iki tane tiyatro var, biz ve devlet tiyatrosu” dedi.

KÖYLER TİYATROYLA BULUŞACAK
Mehmet Özgür, yeni sezonda üçüncü bir yetişkin oyunu olarak Türk yazara ait oyunu hazırlayacaklarını sözlerine ekleyerek, “1970’lerde Türkiye’nin köylerinde yaşanmış bir hikâyeyi bugünün köylerine adapte edeceğiz. Bunu da köy müzikaline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu da Türkiye’de ilk defa yapılacak bir proje. Büyük bir prodüksiyon halinde sadece bu sahnede değil, bölgemizdeki köyleri ve ilçeleri de gezeceğiz” dedi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle