Hoşgeldiniz  

50. Ulusal Psikiyatri Kongresi

SEMİH KÖKEN | 15 Kasım 2014 | Yaşam A- A+

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından düzenlenen 50’inci Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde yapılan basın toplantısında Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Simavi Vahip Türkiye Psikiyatri Derneği’nin uluslararası ilişkilere, özellikle Avrupa ve Avrupa’daki meslek kuruluşları ile ilişkilere büyük önem vermekte ve verdiğimiz bu önem, meyvelerini vermeye devam ettiğini belirtti.

 

 

Prof.Dr. Simavi Vahip yaptığı açıklamada; “Türkiye Psikiyatri Derneği’nin düzenlediği 50. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nin en önemli parçalarından biri “Avrupa Psikiyatri Birliği EPA’nın Ulusal Psikiyatri Dernekleri Konseyi” işbirliği ile düzenlediğimiz Sempozyum. Bu Sempozyum Avrupa Psikiyatri Birliğinin bir ulusal psikiyatri derneği ile birlikte düzenlediği ilk Sempozyum.

Sempozyumun başlıca amaçları EPA yönetimi ile birlikte şöyle belirlenmişti; Avrupa Psikiyatri Birliği ile Türkiye Psikiyatri Derneği arasındaki ilişkileri, yalnızca kurumsal düzeyde değil, aynı zamanda ve daha önemlisi Türkiye Psikiyatri Derneği üyeleriyle doğrudan temas aracılığıyla ile güçlendirmek ve geliştirmek. Avrupa Psikiyatri Birliği’ni Türkiye Psikiyatri Derneği üyelerine ve Türkiye psikiyatri topluluğuna tanıtmak. Türkiye Psikiyatri Derneği’nin Avrupa Psikiyatri Birliği’ne katılımını ve katkısını teşvik etmek. Türkiye Psikiyatri Derneği ve üyelerinin araştırma, eğitim ve klinik konularda Avrupa Psikiyatri Birliği’nin aktif parçası olmalarını sağlayacak yolları inşa etmek. Sempozyum boyunca değişen sağlık sistemlerinin ve ekonomik krizlerin yarattığı sorunlardan, Avrupa’da ve Türkiye’de psikiyatri eğitimi ile ilgili sorunlara, kültürel psikiyatriden damgalamaya ve Avrupa’da ve Türkiye’de göçün ruh sağlığına etkilerine uzanan birçok konuda Avrupa’dan ve Türkiye’den bilim insanları sunumlar yaptılar ve birlikte tartıştık. Sempozyumda, her panelde Avrupa’dan ve Türkiye’den meslektaşlarımız birlikte oldular. Bizler birikimlerimizi ve ülkemizde yaşadığımız sorunları ve deneyimlerimizi anlattık, onlar dinlediler. Onlar Avrupa’daki sorunları ve deneyimlerini anlattılar, bizler dinledik. Ve hep birlikte tartıştık. Türkiye ile Avrupa arasında bağlar kurmaya yönelik adımlar attık.

Çok değerli konuklarımız vardı:

2015’den itibaren Avrupa Psikiyatri Birliği EPA’nın Başkanlığı görevini devralacak Profesör Doktor Wolfgang Gaebel, Avrupa Psikiyatri Birliği EPA’nın Ulusal Psikiyatri Dernekleri Konseyi başkanı Profesör Doktor Peter Falkai, Avrupa Tıp Uzmanları Birliği UEMS’in Psikiyatri Bölümü başkanı Doktor Marc Hermans, Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonu (EFPT) başkanı Doktor Marina Costa Da Pinto, Avrupa Psikiyatri Birliği EPA’nın yayınladığı dergi European Psychiatry’nin Editörü Phillip Gorwood, Dünya sağlık Örgütü DSÖ’nün Avrupa Bölgesi Ruh Sağlığı Bölüm Başkanı Matt Muijen, Dünya Psikiyatri Birliği WPA’in Transkültürel Psikiyatri Seksiyonu önceki başkanı Doktor Hans Rohlof, Avrupa Psikiyatri Birliği EPA’nın Transkültürel Psikiyatri Seksiyonu başkanı Doç. Dr. Meryam Schouler-Ocak, EPA Ulusal Psikiyatri Dernekleri Konseyi üyesi Manuel Carrosco ve Türkiye’den çok sayıda bilim insanı EPA Sempozyumunda bizlerle oldular.

 

Avrupa Psikiyatri Birliği EPA’nın Türkiye Psikiyatri Derneği ile birlikte düzenlediği Sempozyum ile birlikte çıtayı bir basamak yükselttik. Alanımızda artık Avrupa ile daha fazla kaynaştık, yepyeni ilişkiler kurduk, yollar açtık. Bizim onlara onların bize katacakları için artık şartlar daha olgun ve uygun.  Türkiye Psikiyatri Derneği bugünden itibaren artık Avrupa Psikiyatrisinin çok daha önemli bir parçasıdır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle