Hoşgeldiniz  

2 Milyar Lira Tahsilat Bekleniyor

SEMİH KÖKEN | 18 Ekim 2014 | Yaşam A- A+

Selim Erol, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen ‘6552 Sayılı Kanuna Göre Uygulanan Prim Yapılandırması’ ile ilgili basın toplantısı yaptı. Kurumun il binasındaki toplantıda, SGK yöneticileri de hazır bulundu. Selim Erol, Nisan 2014 öncesine ait prim borcu bulunanların 31 Aralık 2014 tarihine kadar kurumlarına başvurarak borçlarını yeniden yapılandırmaları gerektiğini söyledi.

 

 

İl Müdürü Erol, “Antalya’da 8-14 tarihleri arasındaki 5 iş gününde 2 bin 746’sı 4B’li, 2 bin 24’ü 4A’lı olmak üzere toplam 4 bin 770 başvuru aldık” dedi. SGK’nın Antalya’daki yıllık tahsilat miktarının 2.7 milyar lira olduğunu belirten Erol, “Antalya’da torba yasa kapsamında yapılandırmaya giren prim borç miktarı, gecikme faiziyle birlikte yaklaşık 2 milyar lira. Bu rakam gecikme zamları indikten sonra aşağıya inecektir” dedi.

 

SGK’ya prim borcu olanlar, kurum merkezlerinin yanı sıra ‘www.sgk.gov.tr’ internet adresinden başvurabilecek. Prim borcu, gecikme cezası yerine yıllık enflasyon oranıyla hesaplanarak yeniden yapılandırılacak ve taksitler halinde ödenebilecek. İkiden fazla taksidin eksik ödenmesi ya da ödenmemesi halinde yeniden yapılandırma hakkı kaybedilecek

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle