Hoşgeldiniz  

2 bin rakımda tatil

Semih Köken | 18 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Kaş İlçesi’ndeki 2 bin metre rakımlı Gömbe Yaylası’nda restoran işleten bir çift, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle sedirden bungalov evler kurdu.

**

Gömbe Yaylası’nda 30 yıldır aile işletmesi olarak faaliyet gösteren restoranın sahipleri Tennur ve İbrahim Kurt çifti, müşterilerinin istekleri doğrultusunda farklı bir tatil seçeneği oluşturmaya karar verdi. Doğanın içinde çınarlar arasındaki restoranın yanına sedir ağacından yapılma bungalovlar inşa etmeye karar veren çift, BAKA’ya başvurdu. BAKA’dan ‘Kırsal Turizm Projesi’ kapsamında 270 bin lira hibe almaya hak kazanan Kurt çifti, ağaçların içine sedirden yapılma her biri 35 metrekare 15 bungalov inşa etti. Devam eden proje kapsamında gençlik grupları için kıl çadırlar oluşturan çiftin sedir bungalovları dünyanın birçok yerinden gelen turistlerin de ilgisini çekti. 10 bin metrekarelik alanda kurulan tesise dokuma tezgahı gibi eski aletler de konulurken, tatile gelenler için nostaljik bir ortam oluşturuldu.

SEDİRİN ÖZELLİĞİNİ KİMSE BİLMİYORDUR
Müşterilerden gelen yoğun talep üzerine böyle bir projeye giriştiklerini anlatan Tennur Aslan Kurt, “BAKA desteğiyle bu fikrimiz hayata geçti. Şu anda Antalya’nın en güzel yaylarından biri olan Gömbe Yaylası’nda, sedir, ahşap konaklama ünitelerimizde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Sedirin özelliğini mutlaka birçok kimse biliyordur. Sedirin astım ve bronşit hastalarını tedavi edici özelliği vardır. Nefes açıcı özelliği vardır. Burada konaklayanlar bunun farkını göreceklerdir” dedi.

MİS GİBİ KOKUYOR
Tesise tatile gelen Çinli Pan Liang Mei, internette görüp merak ettiği tesisi çok beğendiğini belirtirken, “Grup olarak geldik ve muhteşem bir manzarayla karşılaştık. Çok nefis bir yer. Her yerden buz gibi su akıyor. Evler harika, mis gibi kokuyor. İnsanları ve doğayı çok sevdim. Kesin olarak söylüyorum; bir kez daha uzun bir süreliğine geleceğim” diye konuştu.

HERKESE TAVSİYE EDERİM
Ayşegül Lökçü de “Torosların bağrında, ulu çınarların arasında, sedir ağaçlarından yapılma evlerin içerisinde Antalya’nın sıcaklığını hissetmeden, soğuk sularını içerek, serinliyoruz. Herkese burayı tavsiye ederim” şeklinde konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle