Hoşgeldiniz  

10. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri

SEMİH KÖKEN | 20 Ağustos 2014 | Yaşam A- A+

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de davetli olduğu Alanya 10. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri’nde yayla evinde ağırlanan Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yayla halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirilen yağlı güreşlerde ise başpehlivanlık final mücadelesinde Osman Aynur ile Şaban Yılmaz karşılaştı. Yılmaz’ı mağlup eden Aynur başpehlivan oldu.

Güreş ağalığı için 8 kişinin yarıştığı açık artırmayı 350 bin lira ile en yüksek teklifi veren iş adamı Kerim Yılmaz kazandı.

Festivale MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Karadüz, çeşitli oda ve derneklerin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Türel, gelenek, görenek ve Yörük kültürünü yaşatmak zorunda olduklarını söyledi. Gelenek ve göreneklerin milli birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi olduğunu dile getiren Türel, Yörük kültürünü sadece Antalya’da değil, uluslararası platformlarda da tanıtmayı düşündüklerini anlattı.

 

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural da er meydanında olduklarını ve her şeyin mertçe güreşe tutuşan pehlivanlar gibi olmasını diledi. Ayrıca sözlerine şunu da ekleyen Vural; Tek Dil, Tek Bayrak Tek Vatan diyerek izleyicilerden büyük alkış aldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle