Hoşgeldiniz  

Yanartaş’ta sucuk keyfi

Semih Köken | 01 Ekim 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Kemer İlçesi’nde yeraltındaki doğalgaz kaynağı sayesinde yıllardır yüzeyde alev alev yanan Yanartaş’a gelenler doğal ateşte sucuk yemenin keyfini çıkarıyor.

Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi, Çıralı mevkiinde tatile gelen yerli ve yabancı turistler, yüzyıllardır sönmeyen Yanartaş’ın alevlerini görmek için geliyor. Sahilden birkaç kilometre uzaklıktaki bölgeye gelenler, son 1 kilometreyi yürümeden önce marketten içecek ve sucuklarını alıyor. Yaklaşık 25 dakika süren yürüyüşün ardından dağın eteğine gelen turistler, doğa harikası olayla karşılaşıyor. Kayaların küçük oluklarından çıkan alevler turistlerin ilgisini çekerken, özellikle alevleri daha net görmek isteyenler gece el fenerleri yardımıyla zorlu parkuru aşıyor.

Ailesiyle tatile gelen Sakaryalı sınıf öğretmeni Rıdvan Kayan da Yanartaş’ta sucuk keyfini çıkaranlar arasında yer aldı. Çıralı sahiline geldikten sonra tarihe tanıklık etmek için zorlu yolu aştıklarını dile getiren Kayan, “Ateşte sucuk pişirmemizi tavsiye ettiler. Biz de geleneğe uyduk. Ancak arılar koku nedeniyle pek rahat bırakmadı. Bu ilginç olaya tanıklık etmek muhteşem” dedi. Yağmur ya da fırtına nedeniyle sönen ateş, çakmak yardımıyla yeniden tatilciler tarafından yakılıyor. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle