Hoşgeldiniz  

TÜRSAD’TAN OTİZMLİ ÇOCUKLARA BÜYÜK DESTEK

Semih Köken | 04 Nisan 2018 | Turizm A- A+

Türkiye Otel Satınalma Yöneticileri Derneği -TÜRSAD, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Antalya Kepez eğitim uygulama merkezi öğrencileriyle bir araya gelerek onların duygularına ortak oldu.

TÜRSAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI Bülent BİLGİÇ, Dünya Otizm Farkındalık günü hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.  Bilgiç konuşmasında Antalya Kepez eğitim uygulama merkezi 1. Kademe yöneticileri ve öğretmenlerine seslendi ve şu sözlerle onların yanında olduklarını dile getirdi:

“Bu farkındalık gününde TÜRSAD ailesi olarak davetimize katıldığınız için başta şahsım, TÜRSAD yönetim kurulumuz ve üyeler olarak çok teşekkür ederiz. TÜRSAD ailesi olarak bir çok sosyal proje içinde aktif çalışmaktayız. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününde bir nebze de olsa siz değerli öğretmen, veli ve öğrencilerimizin duygu ve hassasiyetine ortak olmak ve yanınızda omuz omuza olmaktan mutluluk duymaktayız.”

Ülkemizde 1.2 milyon otizmli bulunmaktadır. Aile bireyleriyle birlikte bu rakam yaklaşık 4 milyon kişinin otizmle iç içe olduğunu gösteriyor..TÜRSAD ailesi olarak sizleri bir gün, bir an bile mutlu görmek bizleri daha da farkındalık yaratmaya yönlendirecektir. Bu kapsamda okulumuzda yapacağımız iyileştirme çalışmalarıyla çocuklarımız daha mutlu ve iyi şartlarda eğitim alacağını düşünmekteyiz. “Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmeleri hepimizin birinci önceliği olmalıdır.

Otizmin çocuk yetiştirme şekliyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla hiç bir ilişkisi olmadığını bilmekteyiz. Bu nedenle otizm spektrum bozukluğunu her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve aile de rastlanabilmektedir.

Ayrıca TÜRSAD ailesi olarak naçizane bu desteğe ve bundan sonra ki desteklerimize vesile olan Sn. Okul müdürümüz Dursun DURMUŞ’a , kıymetli dostum/ hocam Sn. Mahir SAYLAN’a , bu tarz sosyal projelerde bize desteğini hiç esirgemeyen değerli dostum Sn. Salih ÖZDEMİR’e , Yaşam Park işletme sahibi Sn. Haydar KESKİN’e , TÜRSAD Yön. Kur. Üyesi ve Kurucu Üye Hüseyin YILMAZ, Süleyman KÖSEOĞLU’na, saygıdeğer öğretmen ve velilerimize teşekkürlerimi bir borç bilirim.  Otizmle mücadele eden, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Son olarak 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek amacıyla sözlerime günün anlam ve önemine yaraşır slogan ile son vermek istiyorum :  “farket / kabul et / bizimle yürü… Herkes kadar farklı herkes kadar aynıyım” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle