Hoşgeldiniz  

Türkiye’ye on binlerce rezervasyon yapıldı

SEMİH KÖKEN | 30 Temmuz 2020 | Turizm A- A+

Türkiye’ye on binlerce rezervasyon yapıldı

Maya Lomidze: Uçuşlar sınırlı olmasına rağmen Türkiye’ye on binlerce rezervasyon yapıldı

Maya Lomidze: Uçuşlar sınırlı olmasına rağmen Türkiye'ye on binlerce rezervasyon yapıldı

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze düzenlediği basın toplantısında Türkiye rezervasyonlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.
Rus Büyükelçiliği: Vizeler verilmeye başlandı

Rus Büyükelçiliği: Vizeler verilmeye başlandı

ATOR Başkanı Maya Lomidze, basın toplantısı düzenledi. Lomidze, Rusya vatandaşlarının Türkiye turlarına yoğun bir şekilde rezervasyon yaptıklarını, İngiltere’ye gitmek isteyenlere 2 haftalık karantinanın engel olduğunu, Tanzanya’da ise kış olduğu için turizm sezonunun tam olarak açılmadığını ifade etti.

Uçuşlar sınırlı olmasına rağmen Türkiye’ye on binlerce rezervasyon yapıldı

Lomidze, “Saydıklarımdan Türkiye şüphesiz turistik bir hedef ve uçuşların açılması konusunda duyuru yapılır yapılmaz turistlerimizin aktif bir şekilde rezervasyona başladıklarını görüyoruz. Rezervasyon temposu da sevindirici, tatil yerlerine gitmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Uçulabilecek havalimanları sayısının şimdilik az olmasına rağmen toplamda on binlerce kişi olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin 1 Ağustos’ta İstanbul ve Ankara, 10 Ağustos’tan itibaren de başlıca tatil kentleri olmak üzere 2 aşamada açıldığını hatırlatan yetkili, rezervasyonların büyük bir kısmının 10 Ağustos’tan sonraki döneme denk geldiğini vurguladı.

‘İngiltere hiçbir zaman Türkiye kadar popüler olmadı’

Türkiye’ye kıyasla İngiltere’nin hiçbir zaman o kadar popüler olmadığını belirten Lomidze, “Uçuşların açılması dahi, ülkeye gelen tüm yabancı vatandaşlar için iki haftalık karantinanın iptal edildiği anlamına gelmiyor. Bu durum elbette ki her türlü turist akımını sınırlandırıyor, zira turistlerin gözlem altında kalması gereken fazladan iki hafta süresi olmuyor” diye konuştu.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada bugünden itibaren Türkiye’deki Rus diplomatik temsilcilikleri üzerinden Türk vatandaşlarına ve Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılara, tüm kategorilerde vize tanzim ve teslimatına başlandığı duyuruldu.

Büyükelçiliğin Twitter üzerinden dün yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren Türkiye’de bulunan Rusya diplomatik temsilcilikleri nezdinde TC vatandaşlarına ve Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılara verilmek üzere tüm kategorilerde vize tanzim ve teslimatına başlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle