Hoşgeldiniz  

TAHTALI ZİRVESİNDE PARAŞÜT BEREKETİ

Semih Köken | 29 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya’ya 57 kilometre uzaklıkta 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’ndaki yamaç paraşütü atlayışları geçen yıla oranla yüzde 10 arttı.

Kemer İlçesi’ndeki Tahtalı Dağı’na yapılan teleferikle eşsiz manzara eşliğinde zirveye çıkan tatilciler, yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşıyor. Bölgede 20 pilotla hizmet veren Escape Uçuş Okulu’nun ortaklarından Mehmet Dursun, ‘Özgürlüğe Uçun’ sloganıyla yıl boyunca yüzlerce tatilcinin ayaklarını yerden kesen yamaç paraşütü atlayışlarının 15 Kasım’a kadar gökyüzünü renklendirmeye devam edeceğini söyledi.

ÖNCE GÜVENLİK

Tahtalı Dağı’nın yamaç paraşütü için en uygun zirvelerden biri olduğunu belirten Dursun, “Kuzey rüzgarları hariç üç cepheden gelen rüzgarı gören bir zirveye sahibiz. Bu nedenle rüzgar kuzey harici ne taraftan eserse essin atlayışımız gerçekleşiyor. Atlayışlarımızı sadece rüzgarın hızı kısıtlayabiliyor. Rüzgar hız 25 kilometrenin üstüne çıkmadığı sürece sorun yaşamıyoruz. Bu sezon iki gün atlayış yapamadık” dedi.

HEDEF 2 BİN 800 UÇUŞ

2014 sezonunda hava şartlarının el verdiği süre içinde hemen hemen her ay atlayış yapıldığına işaret eden Mehmet Dursun, geçen sezonu 2 bin 500 atlayışla kapattıklarını söyledi. Bölgeye ilginin arttığını anlatan Dursun, bu yıl ise sezonun sonunda 2 bin 800 atlayışa ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

HER MÜŞTERİYE 500 BİN EURO’LUK HAYAT POLİÇESİ

Tahtalı Teleferik zirvesinden yapılan atlayışların dünyada tek olduğunu anlatan Dursun, “Dünyada 2 bin 365 metreden yamaç paraşütüyle uçuş yapılarak 0 noktasına inilen başka bir yer yok. Bu yönüyle Tahtalı ayrı bir öneme sahip. 3 bin metreden atlayış yapılan noktalar da var. Ancak hiçbirinde ‘sıfır’ noktasına iniş yapılmıyor” dedi. Her yolcu için 500 bin EURO değerinde hayat poliçesi yaptıklarını ifade eden Dursun, “Uçuş süremiz zirveden 30 dakika. 12 ay atlayış yapmak mümkün. Zirvede kar olması önemli değil” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle