Hoşgeldiniz  

SU PARKLARI 1 MAYIS’TA AÇILIYOR.

SEMİH KÖKEN | 26 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Turizm A- A+

Antalya merkez başta olmak üzere, Kemer, Belek ve Alanya’daki yaz sezonunun vazgeçilmezi su parkları 2015 sezonuna hazırlanıyor.

1 Mayıs günü sezonu açacak olan işletmeler arasında Aqualand Su Parkı, Dolpinland Yunus Gösteri Merkezi ve Belek’te bulunan Troy Su Parkı yer alıyor. Alanya’nın Okurcular Beldesi’ndeki Water Planet Su Parkı ile Kemer’de yer alan Auqa Clup Dolpin’de Mayıs ayının ilk haftası açılıyor. 2014 sezonunda 2 milyonun üzerinde tatilciyi ağırlayarak alternatif eğlence imkanı sunan cazibe merkezlerinin bu yıl ki hedefi ise 3 milyonun üzerinde konuğu ağırlamak.

Antalya kent merkezindeki tek su parka Beachpark Aqualand ile Belek’teki Troy Aquapark, Alanya’daki Water Planet ve Kemer’deki Aqua Club Dolphin, geçen yıl 140 gün süren sezon süresince 2 milyon yerli yabancı turisti konuk etti. 2014 yılına göre bu yıl sezonun da Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle ilk bir iki hafta düşüş beklediklerini belirten Aqualand Su Parkı Genel Müdürü Burhan Gümüşoğlu, sezonun iyi geçeceğini umduklarını söyledi. Krizin işletmelere yansımasının kaçınılmaz olacağını belirten Gümüşoğlu, “Bölgemize gelen turist sayısındaki düşüş kadar bizlere gelen turist sayısında da düşüş olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü bizim Rusya pazarını başka pazarlarla telafi etme gibi bir şansımız yok. Antalya’ya gelen Rus turist sayısı yüzde 20 düşürse bizimde Rus müşteri sayımız yüzde 20 düşer” diye konuştu.

OTELLER ETKİLEMİYOR

Otellere kurulan su kaydıraklarının kendilerini etkilemediğini aktaran Gümüşoğlu, “Hemen her otelde su kaydırağı bulunuyor. Bir dönem bu tarz işletmeler su parklarının işlerini azaltmıştı ancak turistler, su parklarında eğlencenin farklı olduğunu anladı. Burada milyon dolarlık tesisler var. Animasyon ve eğlencesi de yanında hediye” dedi.

Belek’teki Troy AquaPark ise Rus ve İranlı turist potansiyeli bakımından oldukça zengin. Mayıs ayında sezona merhaba diyecek Troy AquaPark Su Parkı işletmesi de hedefi yüksek tuttu. Geçen yıl 260 bin turistin giriş yaptığı Troy, oteller bölgesine yakın olmasının avantajını bu yıl da kullanacak. 2014 yılında yüzde 55 Rus, yüzde 25 İran, yüzde 20 de diğer milletlerden turisti ağırlayan işletmenin bu yılki hedefi 350 bin turist sayısını yakalamak.

ADRENALİNİN ADRESİ

Alanya Water Planet Su Parkı da Mayıs ayında kapılarını açacak işletmeler arasında. Günlük 2 bin kişi kapasitesi ile Akdeniz Bölgesi’nin en büyük su parkı olan işletme de, adrenalini yüksek etkinlikler bulunuyor. Akapunk ve bungee jumping atlayışlarının gerçekleştiği su parkı, devasa rafting havuzu ile dikkat çekiyor. Tam bir eğlence, adrenalin ve tatil merkezi olan Water Planet, Alanya’nın Okurcalar Mahallesi’nde. Su parkı, Alanya, Mahmutlar ve Manavgat’tan da müşteri çekiyor. Rus turist cenneti Kemer’de ise Aqua Club Dolphin, turistik ilçenin tek su parkı oluşunun avantajını iyi değerlendirmeyi planlıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle