Hoşgeldiniz  

SENTIDO PALMET BEACH RESORT YEŞİL YILDIZINI ALDI

Semih Köken | 15 Aralık 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya’nın Kemer İlçesinde yer alan Sentido Palmet Beach Resort, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen Yeşil Yıldız belgesini aldı.  Sentido Palmet Beach Resort  Genel Müdürü Saim Tümmü, Teknik Müdür Erkan Ünlü ile Tesis Çevre Danışmanlığını yapan Ayel Çevre Danışmanlık Firması Genel Koordinatörü Ertunç Demir hep birlikte aldıkları yeşil yıldızın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Çevreye gösterdiğimiz bu hassasiyeti Yeşil Yıldız unvanı ile belgelendirmek bizleri gururlandırdı!

sentido_palmet2

Sentido Palmet Beach Resort  Genel Müdürü Saim Tümmü yaptığı açıklamasında, çevreci bir otel olduklarını belirterek, “Artık dünyada kaliteli bir çevreye duyarlı, yeni bir kültürü, coğrafyayı keşfetme arzusu taşıyan, kendini güvende hissetmek isteyen bir turist profili hakimdir. Doğal çevremize de titizlikle özen gösteriyoruz. Atık su kanalına dönüşen eski göl havzasını rehabilite ederek, kaplumbağalarından ördeklerine kadar tüm habitatı ile koruma altına almış bulunmaktayız. Mimaride gösterdiğimiz özeni mevcut ağaçları korumaktan, yenilerini de dikerken yöreye özgü türleri seçerek göstermeye çalışıyoruz. Çevreye gösterdiğimiz bu hassasiyeti Yeşil Yıldız unvanı ile belgelendirmek bizleri gururlandırdı” diye konuştu.

Çevre adına, mutluyuz, gururluyuz!

Sentido Palmet Beach Resort ‘un Çevre Danışmanlığını yapan Ayel Çevre Danışmanlık Firması Genel Koordinatörü i Ertunç Demir ise yaptığı açıklamasında “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan Yeşil Yıldız uygulamalarını çalışmış olduğumuz tesislerde belgelendirme adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız çok sayıda otele yeşil yıldız kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son olarak danışmanlığını yaptığımız Sentido Palmet Beach Resort’un aldığı Yeşil Yıldız ile bu kategoriye bir otelimizi daha eklemiş olduk. Çevre adına, mutluyuz, gururluyuz”

122 kriter üzerinden değerlendirme yapılıyor

Yeşil Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi ve “Sürdürülebilir Turizm” kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesislerine veriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen 122 kriter üzerinden yapılan değerlendirme doğrultusunda hak eden kuruluşlara verilen Yeşil Yıldız etiketi, turistik konaklama işletmelerinde çevreye duyarlı yapılaşmanın ve işletmecilik özelliklerinin teşvik edilmesi amacıyla hayata geçiriliyor. Yeşil Yıldız almaya hak kazanan konaklama tesisleri, Bakanlık tarafından teşvik kapsamında elektrik indiriminden yararlanma fırsatı yakalıyorlar. Halil Öncüsentido_palmet1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle