Hoşgeldiniz  

Ruz gazete: Türkiye Rus turiste 1 Ağustos’tan önce açılamaz

Semih Köken | 24 Nisan 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Turizm A- A+

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinin, uçuşların durdurulması nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen Rus turistlere Mısır’a gitmeyi teklif edeceği belirtiliyor. Öte yandan, Türkiye’nin 1 Ağustos’tan önce Rus turistlere açılamayacağı da dillendirilmeye başlandı.

Yüksek korona vakalarını gerekçe göstererek Türkiye’ye dönük uçuşları yasaklayan Rusya, kısa sonra Mısır’a dönük uçuşları serbest bırakma kararı aldı. Alınan kararın tam olarak hangi tarihte başlayacağı ve sefer sınırlaması olup olmayacağı henüz belli olmasa da, Rusya’dan Mısır’ın turizm bölgelerine direkt tarifeli ve charter uçuşların başlayacağı kesinleşti.

 

15 Temmuz – 15 Ağustos

 

Rus hükümetinin aldığı kararın, şu ana kadar 20 milyar rublelik (270 milyon dolar) satış yapan tur operatörlerinin tüketiciye karşı sorumluluklarını yerine getirmesine yardımcı olacağını belirten Rusya’nın önde gelen gazetelerinden Izvestiya, uçuşların mayıs ayının ikinci yarısında başlayacağına dikkat çekti. Türkiye’nin kapanmasıyla ortaya çıkan destinasyon sıkıntısının azalacağı kaydedilen haberde, ”Virologlar Türkiye’deki korona vakalarının ancak 15 Temmuz – 15 Ağustos arasında kabul edilebilir seviyeye gelmesini bekliyor” ifadelerine yer verildi.

 

‘’Rus turizm uzmanları Türkiye’nin 1 Haziran sonrasında da kapalı kalacağından emin’’

 

Mısır’a dönük uçuş limitlerinin ne olacağına Rusya’daki ‘Operasyon Merkezi’ tarafından karar verileceğini belirten Izvestiya, ”Fakat Rusya’daki turizm uzmanları, Türkiye’nin Rus turistlere 1 Haziran sonrasında da kapalı kalmaya devam edeceği konusunda emin. S7 Airlines’ın haziran sonrası için de Türkiye’yi uçuş programından çıkardığı biliniyor. S7 Airlines’tan yaz ayları için Türkiye bileti almaya çalıştığınızda sistem hata veriyor.” denildi.

 

‘’Uçuşların ağustosta başlayacağını düşünüyorum’’

 

Antalya’da 100 bin kişiye düşen vaka sayısının 302 olduğu, ancak Rusya için kabul edilebilir sınırın 40 olduğu kaydedilen haberde, ”Bu bağlamda Türkiye’nin açılışı 1 Haziran’da değil, 1 Ağustos’tan önce gerçekleşmeyecek. Leader-Medicine Tıp Merkezi Başhekimi Evgeny Timakov, ”Kuluçka eşiğini düşürmek için en az 4 kuluçka dönemi, yani iki ay geçmesi gerekiyor. Bu da daha çok Türkiye’de aşının nasıl devam edeceğine ve nüfus bağışıklığının nasıl sağlanacağına bağlı. Eğer başarılı olursa, 1 ay içinde, yani mayıs ayında, stabilize olmaya, sonraki iki ay da düşmeye başlayacak. Teorik olarak temmuz ayına kadar keskin bir düşüş yaşanacağını ve ağustos ayında uçuşların başlayacağını düşünüyorum.” ifadeleri kullanıldı.

 

Gazete, konuya ilişkin haberinin devamında şu noktaların altını çizdi:

 

‘’Mısır fiyatlarıyla Türkiye ile rekabet edebilir’’

 

Russian Union of Travel Industry’nin (RST) Başkanı Yuri Barzykin, Diğer şeylerin yanında Mısır, Türkiye ile rekabet edebilen fiyatları nedeniyle de Rus turistten talep görecektir. Mısır’ın açılması hem turistler, hem tur operatörleri hem de hava yolu şirketlerinin faydasına. Rusların deniz tatiline ihtiyacı var ve şu anda çok ciddi bir sahil şeridi sıkıntımız yaşıyoruz.” dedi.

 

Tur operatörlerinin Mısır operasyonlarına başlamak içn çok fazla zamana ihtiyacı yok.

 

‘’Kıbrıs, Tunus ve Yunanistan da açılmalı’’

 

Rus Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dimitry Gorin, Izvestiya’ya verdiği demeçte Mısır, Kıbrıs, Tunus ve Yunanistan’ı açmaya hazır olduğunu söyledi. Gorin, ”Eğer bu ülkeler açılırsa Türkiye’deki kayıp kısmen telafi edilebilir. Esas akış Mısır’a olur, kalan 3 ülke toplamda 1,5 milyondan fazla turist alamaz.” dedi.

 

‘’Tur operatörleri rahatlayacak’’

 

Uzmanlara göre Mısır’ın açılması için daha iyi bir zaman olamazdı. Mısır’ın açılması Türkiye’nin kapanmasının ardından ortaya çıkan sahil şeridi sıkıntısını ortadan kaldıracak ve şimdiye kadar 20 milyar rublelik satış yapan tur operatörlerinin misafirlerine karşı yüklümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olacak. Ülkenin en büyük tur operatörü Anex Tour, Rusya’nın 4 şehrinden Kahire’ye uçuşlar gerçekleştirmeye başladı. Uçuşlar başlar başlamaz, bu uçuşları Hurghada ve Şarm El Şeyh’e de yapacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle