Hoşgeldiniz  

Rus’ların Zafer Bayramı

SEMİH KÖKEN | 10 Mayıs 2014 | Turizm A- A+

Kemer’de tatil yapan ya da ilçede yaşayan Ruslar, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle 9 Mayıs Zafer Bayramları’nı kutladı. Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (VELES) düzenlediği fotoğraf sergisi, turistlerin yoğun ilgisini çekti.
Bu haber 2014-05-09 18:00:18 eklenmiş ve 80 kez görüntülenmiştir.

Uluslararası İşçi Bayramı 1 Mayıs’ta Kemer’e akın eden Rus turistler, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya’sını yenilgiye uğratmasının 69’uncu yıldönümünü olan 9 Mayıs’ı, Zafer Günü olarak kutluyor. Tatilciler ve ilçede yerleşik yaşayan Ruslar, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle bayramlarını coşkuyla kutladı. Kemer’de kurulan Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği de anlamlı bir organizasyona imza attı. 9 Mayıs Zafer Bayramı ve Anma Günü (Den Poredi) Fotoğraf Sergisi, Kemer Belediyesi Kültür Salonunda açıldı. Açılışa, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Döşemaltı Kaymakamı Mehmet Baygün, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Kahraman Üraz ile davetliler katıldı.
CEVHEROĞLU: DEMOKRASİ ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN
Kaymakam Vekili Cevheroğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 9 Mayıs tarihinin sadece Ruslar için değil, tüm dünyada demokrasinin gelişmesi adına önemli bir gün olduğunu ifade eden Cevheroğlu, “Eğer Naziler Rusya’yı ele geçirseydi, Rusya’ya ve bütün Avrupa’ya egemen olacaklardı. Dünyada demokrasi olmayacaktı. Misafirimiz olan milyonlarca Rus vatandaşının bu özel gününü hep beraber paylaşıyoruz” dedi. VELES Dernek Başkanı Nadezda Pelit’e böyle bir organizasyonu hayata geçirdikleri için teşekkür eden Cevheroğlu, “Biz Karadeniz’in iki kıyısında yaşayan, tarihte kimi zaman savaşan, kimi zaman da iyi ilişkiler kuran iki milletiz” diye konuştu.
PELİT’TEN ANLAMLI MESAJ
VELES Başkanı Nadezda Pelit ise, 9 Mayıs Zafer Bayramı’nın kendileri için önemine değinerek şöyle konuştu, “Bugün burada, Rusya’nın bağımsızlığı için cephede mücadele etmiş, atalarımızı anma borcunu ödüyoruz. Hayatlarıyla zaferi, bağımsızlığı ve barışı getirdiler. Burada bizleri bu önemli günümüzde yanız bırakamayan herkese ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül’e teşekkür ederim.” Serginin açılışının ardından dernek üyeleri, Sanat Sokağı’na stant kurdu. Rus tatilcilerin bu özel günü kutlandı ve onlara özgürlüğü simgeleyen kurdeleler hediye edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle