Hoşgeldiniz  

Rus turistler, Türkiye’ye uçuş izni için kampanya başlattı

Semih Köken | 13 Nisan 2021 | Turizm A- A+

Rusya hükümetinin 1,5 ay süreyle Türkiye’ye uçuşları (haftada iki sefer hariç) askıya almasına haksız bulan bazı Rusya vatandaşları, internette yasağın kaldırılması talebiyle bir imza kampanyası başlattı.

Rus turistler, Türkiye'ye uçuş izni için kampanya başlattı

Change.org sitesinde başlatılan imza kampanyasında, Kovid-19 aşısı yaptıranlar ile virüse karşı antikorlu olanların Türkiye’ye gitmelerine izin verilmemesinin haklılık payı olmadığı savunuldu.

Hükümete seslenen dilekçede, iki yıldır üst üste Mayıs tatilinde Türkiye’ye gitmekten alıkonulmalarının haksızlık olduğu belirtiliyor.

Dilekçede Rusya Başbakan Mikhail Mişistin’e “Diğer vatandaşları hastalık risklerine maruz bırakmadan herhangi bir yere uçabilecek olan vatandaşlar için Kovid pasaportları verin. Biz normal, sağlıklı insanlarız. Bizi değerli konuklar olarak bekleyen Türkiye’ye gitmek için önceden bilet ve tur satın aldık” deniliyor.

 

Kremlin: Uçuş kısıtlama kararı Türkiye’de vakaların artması nedeniyle alındı

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’nın Türkiye’yle havayolu ulaşımını kısıtlama kararını Türkiye’de Covid-19 vakalarının keskin biçimde artması nedeniyle aldığını söyledi.

Kremlin: Uçuş kısıtlama kararı Türkiye'de vakaların artması nedeniyle alındı

Sputnik’in aktardığına göre günlük basın toplantısı düzenleyen Peskov’a Rusya’nın Türkiye’yle havayolu ulaşımını kısıtlama kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’ya verdiği destekle ilişkili olup olmadığı, bu kararda siyasi arka plan bulunup bulunmadığı soruldu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Türkiye’yle havayolu ulaşımını kısıtlama kararını Türkiye’de Kovid-19 vakalarının keskin biçimde artması nedeniyle aldığını söyledi.

Günlük basın toplantısı düzenleyen Peskov’a Rusya’nın Türkiye’yle havayolu ulaşımını kısıtlama kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’ya verdiği destekle ilişkili olup olmadığı, bu kararda siyasi arka plan bulunup bulunmadığı soruldu.

Peskov, “Hayır. Bu durum, tamamen epidemiyolojik bir nitelik taşıyor. Karar, Türkiye’deki vakaların oldukça keskin bir artmasıyla ilişkili” yanıtını verdi.

Peskov, daha önce ofisi dışındaki programlara katılmayı tercih etmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Engels ziyaretinin gazeteciler tarafından ‘pandeminin bittiği’ şeklinde yorumlanmasına da yanıt verdi

Peskov, “Birincisi pandemi bitmedi ve burada yorum çıkarılması gereken bir durum yok. Maske dönemi sona ermedi, pandemi devam ediyor. Rusya’daki durum komşu ülkelere göre daha iyi ancak pandeminin bittiğini söylemek yanlış olur. Maalesef komşu ülkelerde, Avrupa ülkelerinde, Türkiye’de çok tehlikeli bir tırmanış var” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu ulaşımının 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Golikova, Rusya vatandaşlarının sağlığını korumanın bir öncelik olduğunu vurgulayarak, tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerinin önerildiğini de ifade etmişti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle