Hoşgeldiniz  

RUS FESTİVALİ MOSKOVADA 16-18 HAZİRANDA BAŞLIYOR

SEMİH KÖKEN | 10 Haziran 2017 | Turizm A- A+

RUS FESTİVALİ MOSKOVADA 16-18 HAZİRANDA BAŞLIYOR
Rusya’nın başkenti Moskova’da büyük bir Türkiye Festivali yapmaya hazırlanan turizmciler, İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile yapacakları organizasyonu anlattı.

Hilton Bosphorus Hotel’de düzenlenen toplantıya, kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Turizmden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı İsmal Gültekin, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Genel Sekreter Çetin Gürcün, TUREB Başkanı Zeki Apalı, İBB Başkan Danışmanı Tülin Ersoz ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer katıldı.

İlham kaynağı olacak
Toplantının açılış konuşmasını TÜROFED Başkanı Osman Ayık yaptı. Uzun yıllar turizm sektöründe büyük işlere imza attıklarını söyleyen Ayık, “Yıllar içinde önemli değerler yarattık. Yarattığımız en büyük kaynak pazarlardan biri Rusya olmuştu ancak son yıllarda bu pazarda kayıplar yaşadık. Yeniden başlayan ilişkilere katkıda bulunmak üzere, ilerideki tanıtım faaliyetlerine de ilham kaynağı olacak bir proje geliştirdik. Projemiz tüketiciyi hedef almaktadır. Türkiye, Moskova’da çok büyük bir alan üzerinde, barındırdığı tüm değerlerle Ruslara tanıtılacak. Projede sadece masada bulunanlar değil, pek çok belediye ve valilik ile diğer sivil toplum örgütlerinin de katkısı var” dedi.

100 bin kişiye ulaşılacak

Yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi veren projenin koordinatörü Haluk Özsevim ise etkinlikle 100 bin kişiyi hedeflediklerini ifade etti. Festival tanıtımlarının 20 Mayıs itibarıyla başlayacağını kaydeden Özsevim, parkın mini bir expo alanına dönüştürüleceğini belirtti.

Projenin toplam bütçesinin 1.2 milyon dolar olduğunu kaydeden Özsevim, “Bu paraya tur operatörlerinin ve bakanlığın yapacağı reklam giderleri dahil değil. Aynı zamanda Corendon, AtlasGlobal, THY ve Onur Air gibi şirketler de destek veriyor. Normalde 3 milyon dolara mal olacak bir organizasyonu, 1.2 milyon dolara yapıyoruz. Rusya’dan 30’a yakın medya kuruluşu da etkinliğe sponsorluk yapıyor” bilgilerini paylaştı.

Toplantıya katılan kamudan ve turizm birliklerinden diğer temsilciler de projeyle Rusya pazarında önemli bir ivme sağlanacağını ifade etti

festival1-001.pngİŞTE TÜRKİYE FESTİVALİ’NİN AYRINTILARI…
16 – 17 – 18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Festivali’nde, Türkiye’nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerleri yer alacak. Yaklaşık olarak 100 bin ziyaretçinin beklendiği Türkiye Festivali ile Moskova’da tam bir Türkiye coşkusu yaşanacak.

TANITIM ÇALIŞMALARI FARKLI BİR BOYUTA TAŞINACAK
Türkiye Festivali’nin en önemli özelliği ise; Türkiye’nin ilk defa bir ülkede festival mantığında bu kadar geniş ve büyük boyutta organizasyon düzenlemesi olacak. Her sene dünyanın en önemli turizm fuarlarına ve etkinliklerine katılan Türkiye, festival ile tanıtım çalışmalarını farklı bir boyuta taşımış olacak.

3 günlük Türkiye Festivali’nde yapılacak olan kültür-sanat buluşmalarının, Türk ve Rus toplumunu birbirine daha da fazla yakınlaştırması hedefleniyor. Türk ve Rus sanatçıların aynı sahneyi paylaşacağı festivalde, edebiyat söyleşileri, defileler, gastronomi sunumları, Türk el sanatlarından örnekler yer alacak. Organizasyonun genelinde turizm destinasyonları, oteller, tur operatörleri ve sağlık kuruluşları da tanıtım yapma imkânı bulacak.

festival2.pngAÇILIŞTA BÜYÜK ETKİNLİK
Türkiye Festivali’nin açılışı büyük bir etkinlikle gerçekleştirilecek. Bu açılışta Rusya’nın popüler şarkıcıları festivalde sahne alıp etkinliklere katılacak. Aynı zamanda Türkiye’den opera ve ritm sanatçıları Rus sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak.

BÖLGELERİN TURİZM ZENGİNLİKLERİ SERGİLENECEK
İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Adana, Mersin gibi önemli şehirler ve Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kemer, Belek, Manavgat-Side, Alanya gibi turizm beldeleri, Türkiye Festivali’nde yer alarak bölgesel değerlerini ve turizm zenginliklerini sergileyecek.

Festivale şehirlerin dışında, sağlık firmaları, oteller, havalimanları, hava yolu şirketleri ve tur operatörleri de katılacak.

16 – 17 – 18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Festivali’ne firma katılım talepleri halen devam ediyor.

TÜRKİYE FESTİVALİ’NE ÜNLÜ RUS SANATÇILAR DAMGA VURACAK
Türkiye Festivali kapsamında Türkiye’den ve Rusya’dan yıldız isimler sahne alarak festivaldeki etkinliklerde yer alacak. Russian Musicbox TV ile ortaklaşa yapılan programda, Rusya müzik listelerinde popüler olan sanatçılar mini konserler verecek. Sanatçı isimleri ayrıca basına duyurulacak.

AKTİVİTELERE KATILACAK ÜNLÜ SANATÇILAR 
Yine Rusya’nın bilinen yıldız isimleri Artik & Asti, Loya, 5STA Family, Vintaj, Anastasia Karpova, Sergey Zverev, Nyusha ve Elvira T de festival kapsamındaki etkinliklerde yer alacak.

TÜRK-RUS SANATÇILAR AYNI SAHNEDE
– Rusya’nın popüler DJ’i Sasha Dith, Türk ritm ustası Hamdi Akatay ile festivaline ikinci günü özel sahne şovu gerçekleştirecek.

– Türk opera sanatçısı ve Bolşoy Balesi sanatçısı aynı sahneyi özel bir şovla paylaşacak.

– Tepecik Flarmoni Ekibi, Rus klasik müzik eserlerini Türk sazları ile seslendirerek Rus ziyaretçilere farklı bir müzik ziyafeti sunacak.

TÜRK SANATÇILARI FESTİVALE RENK KATACAK
– Türk ritm ekibi Turkish Rhythm Fusion, etnik müziklerden örnekler sahneleyecektir.

– Türk pop orkestrası Turkish Pop Ensemble, Rusya’da popüler olan Türk müziklerini seslendirecek.

– Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mehter Topluluğu, özel şovları ile festivalde gösteriler yapacak.

– Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türk Halk Dansları Topluluğu, dans gösterileri gerçekleştirecek.

DEVLET SANATÇILARI İLE DEFİLE VE EL SANATLARI
– Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Geleneksel Türk El Sanatları Ekibi, Devlet Arşivi’nden özel kıyafetlerle otantik defileler gerçekleştirecek.

–   Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Geleneksel Türk El Sanatları Ekibi, Ebru, Cam Üfleme, Keçe Sanatı, Cam Vitray, Geleneksel Çocuk Oyuncakları, Hat Sanatı, Deri ve Değerli Maden El İşçiliği, Osmanlı Kına ve Saç Örgü Sanatı, El Nakışı Sanatı vb. Türk sanatlarından örnekleri canlı olarak sunacaklar. Rus ziyaretçiler bu sanat dallarını birebir deneyimleyebilecek.

ÖZEL ETKİNLİKLER 
– Rusya’da bilinen Nasrettin Hoca karakteri festivalde yer alacak.

– Karagöz ve Hacıvat, Gölge Oyunlarını festival boyunca sahneleyecek.

– Türk Dili Eğitimi Köşesi, festival boyunca Rus ziyaretçilere hizmet verecek.

– Rus uzmanlar, festival boyunca Türkiye’nin tarihi ve turistik beldelerini ziyaretçilere aktaracak.

– İstanbul Kapalıçarşı, İstanbul köprüleri, Topkapı Sarayı, Kapadokya Balonları vb. Türkiye’nin bilinen otantik ve modern zenginlikleri Türkiye Festivali’nde dekoratif olarak da yer alacak.

SPOR ETKİNLİKLERİ
Yağlı Güreş gösteri karşılaşmaları, Rusya Futbol Federasyonu’nun organizasyonunda Festival Özel Futbol Turnuvası ve yelken sporları, Türkiye Festivali kapsamında yer alacak.

FESTİVAL ALANLARI:

BÖLGELER VE ŞEHİRLER
İstanbul, festivale büyük bir alanla katılım gösterecek. İstanbul’un yanı sıra Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Adana, Mersin gibi önemli şehirler ve Bodrum, Marmaris, Kemer, Alanya, Side-Manavgat gibi turizm beldeleri özel stant ve aktiviteleri ile Türkiye Festivali’nde yöresel değerlerini ve turizm zenginliklerini gözler önüne serecek.

HAVAALANLARI VE HAVAYOLU ŞİRKETLERİ 
Bu bölümünde Türkiye ve Rusya’dan havaalanları ve havayolu şirketleri stant ve etkinliklerle festivalde yer alacak.

OTELLER
Türkiye’nin seçkin otelleri, festivalde stand ve etkinlikleri ile Rus tatilcilerle buluşacak.

TUR OPERATÖRLERİ
Rusya pazarında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri festivalde stant ve aktiviteleri ile yer alacak.

SAĞLIK FİRMALARI
Türkiye’de sağlık alanında faaliyet gösteren firma ve markalar Türkiye Festivali kapsamında tanıtım çalışmaları yapacaklar.

TÜRKİYE FESTİVALİ HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ
www.turkey-fest.ru

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle