Hoşgeldiniz  

Rublenin Değer Kaybı Rusların Tatil Yapmasını Yüzde 45 Oranında Etkiledi

Semih Köken | 17 Ağustos 2015 | Turizm A- A+

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Ahmet Andrey Baranov, Rus parası Ruble’nin uluslararası para birimleri karşısındaki değer kaybının Rusların tatil yapmasını yüzde 45 oranında olumsuz etkilediğini söyledi.Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Ahmet Andrey Baranov, Rus parası Ruble’nin uluslararası para birimleri karşısındaki değer kaybının Rusların tatil yapmasını yüzde 45 oranında olumsuz etkilediğini söyledi.

Geçen yıla göre bu yılın ilk 7 ayında Türkiye‘ye gelen Rus turist kaybının yüzde 34 olduğunu belirten Baranov, Antalya‘da ise bu oranın yüzde 29 olduğunu kaydetti.
Rus turizmi ile ilgili Manavgat Side‘de açıklama yapan Baranov, paranın değer kaybının orta gelir grubuna ait bir Rus’un Antalya‘da tatil yapma hayalini yüzde 50 oranında etkilediğini ifade etti. Rus turist düşüşünün son 2,5 ay içinde Antalya bölgesindeki otellerin fiyat indirimiyle yüzde 5 oranında önüne geçildiğinin altını çizen Baranov, bunda en önemli etkenin fiyat indirimi olduğunu vurguladı.

İspanya’nın Rus turizmindeki kaybının yüzde 15 seviyesinde olduğunu vurgulayan Baranov, Türkiye‘ye göre yarı yarıya düşük olmasının ise krizi aylar öncesinden fark ederek iyi yönetmesine bağlı olduğunun altını çizdi. Baranov, “Paranın değer kaybı ister istemez Rusları tutumlu olmaya sevk etti. Rusların bir önceki yıla göre tatil yapmaları yüzde 45 oranında azaldı. Bu çok büyük rakam. Orta gelir grubuna dahil her Rus’un yazınAntalya sahillerinde tatil yapma hayali vardır. Bu sezon bu hayal önemli ölçüde ertelenmiş oldu. Rus turistler bu sene kısıtlı bütçelerine ve Antalya bölgesinde otellerin fiyat indirmesiyle İspanya, Yunanistan ve Mısır‘a göre Türkiye‘de yapıyor. Ağustos ayındaMısır ve Tunus otel indirimlerini daha fazla yaptı. Ağustos ayında Mısır ve Tunus‘a gitmelerde yüzde 3’lük bir kayma oldu.” diye konuştu.

Öte yandan Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİYOSAB) BaşkanıHüseyin Aydoğan, bu senenin ilk 7 ayında bir önceki yıla göre bölgelerinde Rus turist kaybının yüzde 26 seviyesinde olduğunu söyledi. Bu oranın Kemer, Belek, Kundu veAlanya destinasyonlarında daha fazla olduğuna dikkat çeken Aydoğan, Manavgat‘ın turizm çeşitliğinin başta Almanlar olmak üzere Avrupalılar öncelikli olduğu için kaydın diğer bölgelere göre daha az olduğunu kaydetti.

Rus turist kaybı ve fiyat indirimi nedeniyle Antalya bölgesinin turizm sektörünün parasal kaybının 1 milyar doların üzerinde olduğunu vurgulayan Aydoğan, Antalya‘ya gelen ortalama 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli turistin 240 bin yatak kapasitesiyle üçte biriniManavgat‘ın ağırladığını dile getirdi. Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sene Rus turist azlığı turizmde dengeleri bozdu. Sene başındaki kriz iyi yönetilemedi. Onun için kaybımız oldu. 2015 kaybettik. Zamanında önlem almazsak 2016’da kaybederiz. Ülkemizde 127 ayrı iş kolu ekmek yiyor. Turizmde çarklar tıkanırsa bu 127 iş kolu zarar görür. Bari 2015’i kaybettik, 2016’yı kurtaralım.”rublenin-deger-kaybi-ruslarin-tatil-yapmasini-7602713_x_o

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle