Hoşgeldiniz  

RTİB katkılarıyla hazırlanan film Rossiya 24’de: Gurur duyduk!

Semih Köken | 01 Ekim 2017 | Turizm A- A+

RTİB katkılarıyla hazırlanan film Rossiya 24’de: Gurur duyduk!
          


Türk toplumunun Rusya’daki başarı öykülerinin vitrine çıkarıldığı, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) üyesi şirketlerin sponsorluk katkıları ile hazırlanan ve 28 Eylül gecesi Rusya devlet kanalı Rossiya 24’te yayınlanan “Türkiye: Yeniden Başlangıç” belgesel filmi kamuoyunda büyük beğeni kazandı. RTIB sitesine konuşan Türk işadamı ve uzmanlar filmi çok beğendiklerini ifade ederek, “Gurur duyduk” dedi.

Çekimleri Sibirya’dan Mersine, Ankara’dan Moskova’ya bir çok farklı noktada gerçekleştirilen belgeselde; Türk firmalarının Rusya’daki başarı hikayesine, Türk ve Rus iş dünyasının önemli temsilcilerinin ve devlet yetkililerinin görüşlerine, karşılıklı ekonomik ilişkilerin  bugün ulaştığı noktaya ilişkin bilgilere, ayrıca Orhan Pamuk ve Zülfü Livaneli gibi yazarların değerli fikirlerine yer verildi.

RTİB BAŞKANI KARAASLAN: BU TÜR SOSYAL KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

RTİB Başkanı Naki Karaaslan, “Çok üzün süreli, emeğe dayalı bir çalışma. Çok sayıda insanla görüşüldü. İkna edilmeye çalışıldı. Çok büyük bir emek ortaya konuldu. Emeği geçen her kese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların sosyal kültürel anlamda Rus-Türk ilişkilerine katkı verecek şekilde devamını getireceğiz. Bu iki ülkenin birbirine yakınlaşması için elimizden gelen bütün gücümüzle katkı vereceğiz. Burada verilmek istenen mesaj şudur: Türkler her şeyi alın teriyle yaptılar, tırnaklarıyla kazıyarak yaptılar. Rus toplumuna bunları anlatmamız lazım” değerlendirmede bulundu

RUS EKONOMİ UZMANI: HARİKA BİR FİLM! RTİB’İ KUTLARIM!

Rusya’nın sayılı ekonomi uzmanlarından Prof. Dr. Nikita Kriçevski, filmi çok beğendiğini ifade ederek, “Harika bir film! Türk işadamlarının Rusya’da nasıl bir başarılara imza attığını her kes görmüş oldu. Sıradan vatandaşlar bu başarıları fazla bilemez. Ama önemli kanalda bu filmin sunulması çok iyi oldu. Rus kamuoyu film aracılığıyla Türk yatırımlarını, ikili dostluğu kendi gözleriyle gördü. Filmin hazırlanmasında büyük emeği geçen RTİB’i bu başarılarından dolayı kutlarım!” dedi.

BÜYÜKELÇİLİK BASIN MÜŞAVİRİ GAZİGİL: GURUR DUYDUM

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Basın Müşaviri Orhan Gazigil şu değerlendirmede bulundu: “Başarılı bir yapım. Özellikle Türk girişimcilerin Rusya’daki başarılarını ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin kamuoyunda fazla bilinmeyen boyutlarını gündeme getirmesi açısından önemli bir program olmuş. Rusya ekonomisinin birçok alanında takdire şayan işler yapan girişimci vatandaşlarımızın öykülerini ve başarılarını gurur duyarak izledim. Bu tür yapımların ülkelerimiz  arasındaki ilişkilere ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkürler.”

Rusya merkezli Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi iBaşkanı Amur Gadjiyev de şu ifadeleri kullandı: “Filmi çok beğendim. Açıkçası Rusya’da bu kadar Türk yatırımının oldığunu bilmiyordum. Bunlar iki ilişkiler açısından çok önemli. Sürekli ekonomi ilişkilerden bahsediyoruz, ama bazı gerçeklerden haberdar değiliz. Filmin sunulması çok iyi oldu. Rusya halkı, Türk iş dünyasının Rusya’da nelere imza attığını gördü. Bu önemli bir gelişme!”

TÜRK İŞADAMI TOKMAN: HEPİMİZ GURUR DUYDUK

RTİB Yönetim Kurulu Üyesi ANT Yapı Başkan Yardımcısı Hayri Tokman da şunları söyledi: “Hepimiz gurur duyduk. Önemli bir başarı ve çalışma. Bu, biz Türk iş dünyasının Rusya’daki başarısını anlatan ilk film. Bu başarıyı sen ve ben biliyoruz. Peki Rus toplumu? Emeği geçen her kesi kutluyorum. Bu tür sosyal kültürel çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayıl da, “Türk iş dünyası Rusya dahil dünayın bir çok ülkesinde başarılara imza attı ve atmaya devam ediyor. RTİB’in katkılarıyla hazırlanan film Türk iş dünyasının Rusya’daki başarılarını her kese göstermiş oldu. Ufak bir eleştirim var, böyle projeler için bir az geç kaldık. Ama yolumuza devam edelim. RTİB’i de bu yüzden kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle