Hoşgeldiniz  

Pandemi sürecinde Antalya turizmi için 7 öneri

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2020 | Kemer Güncel, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

ANTALYA Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD) Turizm Çalışma Grubu, pandemi sürecinde Antalya turizmi için 7 maddelik öneride bulundu.

Pandemi sürecinde Antalya turizmi için 7 öneri

ANTGİAD Turizm Çalışma Grubu’nun pandemi süreci ve sonrası kent turizmine ilişkin hazırladığı öneriler şöyle:

1- Antalya’nın tanıtımı yapılırken şehrin pek çok doğal güzellikleri ve kültürel avantajlarının yanında dünyadaki en güvenli ve bulaşma riskinin olmadığı bir bölge olduğu anlatılmalıdır.

2- Turizm niteliğinin artırılmasına yönelik tanıtımlar yapılmalı, diş tedavisi, estetik gibi sağlık turizmi konularında hedeflenmiş tanıtımlar yapılmalı, yine Covid-19 sürecinde özellikle en çok etkilenen yaşlıların, huzurevi sakinlerinin gelebileceği en iyi alternatifin Antalya olduğunun altı çizilmelidir.

3- Dış turizme yönelik olarak ayrıca 5 saatin altındaki kısa süreli mesafeler için doğrudan uçuşların konulması ve gelen turist sayısının artırılması hedeflenmelidir.

4- Türkiye geliştirme ve tanıtıma fonuna ekim ayından beri toplanan vergilerin, amacına yönelik olarak yukarıda bahsi geçen tanıtım faaliyetlerine yönelik harcanması, turizmin başkenti olan ve turistlerin en fazla tercih ettiği ve yine fona en çok katkıda bulunmuş olan Antalya’nın önceliklendirilmesi ve fona katkısı oranında tanıtımlarda pay sahibi olabilmesi sağlanmalıdır.

5- Vergiler, teşvikler ve özellikle istihdam destekleri konularında işletmelere destekler artırılmalıdır.

6- Turizm işletmeleri, sınıflandırılarak özellikle küçük ölçekteki işletmelerin farklı uygulamalarla çalışmasının önü açılmalı, kriterlerin büyük işletmelere göre konularak küçük işletmelerin çalışamayacak hale getirilmesinin önüne geçilmelidir.

7- Turizm tesislerinde bulunan alt kiracılar (spa, market, fotoğrafçı v.b.) için özel tedbirler alınması sağlanmalıdır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle