Hoşgeldiniz  

OTELDE PANİK

SEMİH KÖKEN | 04 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Antalya’nın Manavgat ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan bir otelde, havuzun dezenfekte edilmesi sırasında klorun asitle temasıyla ortaya çıkan zehirli gazdan etkilenen 11 turist ve 30 personel hastaneye kaldırdı.

Edinilen bilgiye göre, havuzun dezenfekte edilmesi sırasında kor ile ksitin temas etmesi sonucunda havada oluşan zehirli gaz bir anda makine dairesinden otele yayıldı. Zemin katta çalışmakta olan otel personeli ile odalarında bulunan turistler gazdan etkilendi. Olay sırasında bazı personel ve turistler, gazdan etkilenmemek için otelin çatısına çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri ve çok sayıda ambulans olay yerine gelirken, temiz hava solunum tüpleriyle otele giren itfaiye görevlileri mahsur kalan ve gazdan etkilenen personel ve turistleri dışarı çıkardı. Zehirli gazdan etkilenenler ambulanslarla Manavgat’taki çeşitli hastanelere götürülürken, durumlarının iyi olduğu ve ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildikleri öğrenildi.

Otelin havalandırılması sırasında olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, itfaiye ekipleri ve otel yetkililerinden bilgi aldı. Şahin, önemli bir şey olmadığını, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu tatsız bir olayın yaşanmasının önüne geçildiğini söyledi.

Olayın ardından otele gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de klor ve asidin teması sonucunda, zehirli gaz sızıntısının söz konusu olduğunu, itfaiye ve zabıta ekiplerinin müdahalesiyle, fazla büyütülecek bir olay yaşanmadan atlatıldığını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle