Hoşgeldiniz  

Ormana Mezar Taşları Dergi Konusu Oldu

SEMİH KÖKEN | 30 Haziran 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

İbradı Belediyesi tarafından hazırlanan derginin ilk sayısında tarihi çok eski medeniyetlere kadar uzanan İbradı’nın Ormana Mahalle mezarlığında bulunan Osmanlıca mezar taşlarının fotoğrafları ile Türkçe çevirileri yer alıyor.
İbradı Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevlisi “İbradı Mezar Taşları” isimli dergide Serkan Gedik tarafından Osmanlıcadan Türkçeye çevirisi yapılan 63 mezar taşı yer alıyor. 70 sayfa olarak yayınlanan derginin İbradı Belediyesi kültür hizmeti olarak yayın hayatına başladığını belirten İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçenin Osmanlı’ya kadı ve ulema yetiştirecek kadar köklü bir tarihe sahip olduğuna dikkat çekti.
Başkan Küçükkuru, “Osmanlı’da kadı ve üst düzey yönetici olarak görev yapmış insanlarıyla tanınan İbradı’nın tarihi geçmişine ait izlerin en önemlileri mezarlıklarımızdadır. Bu nedenle belediyemizin kültür hizmetlerinden biri olarak yayın hayatına başlayan İbradı isimli derginin ilk sayısını Ormana’daki mezar taşlarına ayırdık. Düzenli aralıklarla yayınlanacak olan bu dergimizin her sayısında ilçemizin değerlerinden biri ele alınarak derinlemesine işlenecek. İlçemizin değerlerine sahip çıkarak gelecek nesillere taşınmasını sağlayacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle