Hoşgeldiniz  

MÜZİK YASAĞINA KARŞI ESNAF PLATFORMU

SEMİH KÖKEN | 17 Haziran 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Turizmin başkenti Antalya’nın onlarca bar-kafe ve pansiyonun olduğu tarihi Kaleiçi’nde uygulanan açık havada müzik yasağı nedeniyle yaklaşık bir haftadır, hiçbir işletme açık havada müzik yayını yapamıyor. Yüksek ses ve gece 24.00’den sonra müzik yapılması, yoğun araç trafiği ve bunların ortaya koyduğu gürültü kirliliği Kaleiçi’nde en çok pansiyonları olumsuz etkiliyor. Pansiyon işletmecileri ile bar işletmecilerinin uzun yıllardır gürültü nedeniyle karşı karşıya geldiği sorunların çözümüne yönelik, bölgedeki sıkı denetimler ve ağır cezalar sonrası, esnaf otokontrol sistemi oluşturuyor.

Turistik İşletmeler, Otelciler ve Pansiyoncular Derneği ile bar işletmecilerinin oluşturduğu Kaleiçi Kültür Derneği, aralarındaki sorunun çözümü, açık havada müziğin tamamen yasaklanmasına yönelik ortak bir platform oluşturma kararı aldı. İki esnaf grubu da dernek yöneticileri aracılığıyla taleplerini ve sorunlarını hazırlayacak. Her iki taraftan 5’er kişiden oluşan 10 kişilik bir platform yönetimi bu talepler ve sorunlar ışığında kendi kurallarını belirleyecek. Bu kurallara uymayan, düzeni bozan esnaf ise dernek yönetimleri tarafından korunmayacak, karşı tavır alınacak.

ESNAF PLATFORMU KURULUYOR

Kaleiçi’nde eğlence mekanlarıyla pansiyonların birbirine çok yakın olduğunu belirten Turistik İşletmeler, Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hikmet Öztürk, “En başında pansiyon olan bölgelere bar, bar olan bölgelere pansiyon açılmasına izin verilmemesi gerekirdi. Ancak bugün ipin ucu kaçtı. Kaleiçi Kültür Derneği ile ortak bir platform oluşturularak sorunları çözeceğiz. Birbirimize zarar vermeden geçinmek zorundayız. Gelecek hafta kurulacak olan platform, iki tarafın taleplerini belirleyecek. Bu talepler daha sonra ortak platformda netleştirilecek” dedi.

ESNAF OTOKONTROLÜNÜ SAĞLAYACAK

Esnafın otokontrolü sağlayacağını anlatan Öztürk, “Platformun aldığı kararlara uygun davranmayan esnafa başta kendi dernekleri sahip çıkmayacak. Örneğin bir bar gürültü yaptı. Önce dernek başkanı onu uyaracak. Eğer aynı bardan şikayetler devam ederse esnafın arkasında durulmayacak, ilgili makamlara şikayet edilecek. Barlara karşı değiliz. Cazibe oluşturuyorlar. Ses yalıtımlı müzik yapanlar var, hiç gürültü oluşturmuyor. Ayrıca Kaleiçi’nde yeni bar ruhsatları da verilmemeli” dedi. Açık havada amfi kullanılmaması gerektiğini de belirten Öztürk, amfisiz müziğin rahatsızlık oluşturmadığını kaydetti.

KURALA UYMAYANIN KARŞISINDA OLUNACAK

Platformun belirlediği kurallara uymayan esnafı kendi içlerinden soyutlayacaklarını belirten Kaleiçi Kültür Derneği Başkanı Fikret Çağlan ise şöyle dedi:

“Kurallara uyanın yanında, uymayanın karşısında olacağız. Kaleiçi’nde kafe-bar sayısı doyuma ulaştı, bundan sonra yenilerinin açılması diğer esnafa da zarar verir. Şikayet gelen işyerini bu iki dernekten hangisine bağlıysa önce dernek başkanı ve yönetimi olarak kendimiz uyaracağız.”

MÜZİK YASAĞI SÜRÜYOR

Kaleiçi’nde denetimler ve açık havada müzik yasağının devam ettiğini belirten Çağlan, “24.00’e kadar komşusunu rahatsız etmeyecek şekilde müzik yapımına izin verilmeli. Kimseye müzik yaptırılmıyor. Bu yasağın kaldırılmasını ve saat 24.00’e kadar açık havada, sonrasında da kapalı mekanda kesinlikle kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde müziğe izin verilmeli. Şu an birçok işyeri yasak nedeniyle sahnelerini söktürüyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle