Hoşgeldiniz  

Mavi Bayrak denetimi Kemer’de

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2014 | Turizm A- A+

kemerde-mavi-denetim9dbbd5bf4e9acdaaaf9cTemizliğin simgesi mavi bayrakta bu yılda birinciliği kaptırmayan Kemer’de, mavi bayrak denetimi yapılacağını söyleyen Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, “Serik, Muratpaşa ve Aksu ilçeleriyle başlayan denetimlerin Kemer ve Manavgat ile devam edecek” dedi.

Mavi Bayrak Ulusal Jürisi, Nisan ayı sonunda Türkiye genelinde 397 plaj, 21 marina ve 22 yatın mavi bayrak başvurularının kabul edildiğini açıkladı. Bunun üzerine illerde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan mavi bayrak denetim ekipleri denetimlere başladı. 197 plaj, 6 marina ve 4 yat ile Türkiye’de ilk sırada yer alan Antalya’da, 2 Mayıs 2014 itibariyle yürürlüğe giren denetimler hakkında bilgi veren Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, Konyaaltı Sahili’nde mavi bayrağa hak kazanan 6 plajla ilgili sorumlu kuruluşun netleşmesinin ardından prosedürün başlayabileceğini belirtti.
İKİ EKİPLE İKİ BÖLGE DENETİMİ
Mavi bayrak aldıktan sonra gerek standardın sezon süresince korunması gerekse verilen beyanların izlenmesi amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde denetimler yapıldığını ifade eden Atasoy, Antalya’da sayının diğer illere göre fazla olması ve sezonun erken başlaması nedeniyle aynı gün iki ekiple iki farklı bölgenin denetlendiğini anlattı. Mayıs ve Haziran aylarında Antalya’da günde ortalama 10 plajın denetlendiğini, gerekli görülmesi ya da bir şikayet olması halinde de denetim yapıldığını vurgulayan Atasoy, Serik, Muratpaşa ve Aksu ilçeleriyle başlayan denetimlerin Kemer ve Manavgat ile devam edeceğini söyledi. Antalya için denetimlerin mavi bayrak sezon bitişi olan 30 Eylül’e kadar süreceğini kaydeden Lokman Atasoy, “Çünkü bu tarihe kadar tüm plajlarımız, herhangi bir özel durum olmadığı müddetçe kriterlerin eksiksiz olarak uygulanmasından sorumludur” dedi.
SORUNLAR TESPİT EDİLECEK
Denetimler sonucunda mavi bayrak kriterlerinin uygulanmasındaki mevcut durum, başarı ve olumsuzlukların saptanacağını dile getiren Atasoy, “Tespit ettiğimiz sorunlar ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmaların yapılmasına ve çözüm üretilmesine olanak sağlayacaktır. Denetimlerin bir diğer sonucu da ödül alan işletmelerimize uluslararası standart sağlamak suretiyle kıyılarımızın ve çevrenin korunmasına, turizmin gelişimine, halk sağlığının korunmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
ŞU AN HEPSİ EŞİT DURUMDA
Atasoy, denetimlerde kriterleri eksiksiz yerine getiren plaj, marina ve yatlara ödül verileceğini belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla ödül aldığı açıklananların hepsi eşit durumda olup, hepsinin denetimden geçme zorunlulukları var. İlk sezon denetimlerinde plaj, marina veya yatın mevcut durumu ve bir önceki yıla ait durumu da göz önüne alarak, süre vermek suretiyle takip denetimi kapsamında tekrar değerlendirebiliyoruz. Ödül almış plaj, marina veya yatların kriterlerinin majör veya minör eksiklik durumuna göre mavi bayrak ödülünü 10 gün süreliğine iptal etmekte veya sezon süresince iptal edebilmekteyiz.”
ULUSLARARASI DENETİM YAPILACAK
Denetimlerden elde edilen sonuçların Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’na gönderildiğini dile getiren Lokman Atasoy, vakfın görevlendirdiği uluslararası uzmanların da mavi bayrak sayısı fazla olan ülkelerin başında gelen Türkiye’de, haberli ya da habersiz denetimler yaptığını, 2014 yılında hangi bölgenin uluslararası denetime tabi tutulacağı konusunun henüz netlik kazanmadığını aktardı.
KONYAALTI İÇİN SORUMLU KURULUŞ BEKLENİYOR
Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy ayrıca, mavi bayrak başvuruları kabul edilen Konyaaltı Sahili’ndeki 6 plajın durumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu plajlarla ilgili sorumlu kuruluşun netleşmesini takiben, mavi bayrakla ilgili prosedür başlatılabilecektir. Bu plajlarda mavi bayrağın dalgalanması, plajlarda gerekli donanımın sağlanmasını takiben mümkün olacaktır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle