Hoşgeldiniz  

Kültür turizmine terör darbesi

Semih Köken | 09 Eylül 2015 | Turizm A- A+

Seçim sonrası Suruç katliamıyla başlayan ve artarak devam eden terör olayları kültür turizmini de vurdu. Almanya başta olmak üzere birçok pazarda, Türkiye’deki kültür turlarına yönelik rezervasyon iptalleri başladı. Terör olayları kruvaziyer turizminde de iptallere neden oldu.

**

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), 7 Haziran seçimleri sonrasında Suruç katliamıyla başlayan ve artarak devam eden terör olaylarının sektörde rezervasyon iptallerine neden olduğunu açıkladı. Birliğin bu yöndeki araştırmasına göre, Almanya’dan Türkiye’ye yeni rezervasyon gelmiyor, olanlar da iptal ediliyor. Turizm devlerinden TUİ’nin ücretsiz rezervasyon iptali yaptığı açıklandı. Kültür turları yapan Studiosus ve Gebeco’nun, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu kapsayan turlarını, ayrıca Öger Tours’un da terör tehlikesi nedeniyle Van, Mardin, Diyarbakır gibi kentleri de içine alan bu bölgelere yönelik turları iptal ettiği belirtildi.

REZERVASYONDA AZALMA VAR
İptallerin sadece ağırlıklı Güneydoğu ve Doğu illerine yönelik olduğunu belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, sahil kesimlerinde rezervasyon iptali sorunu yaşanmadığını ancak yene rezervasyonlarda zayıflama olduğunu söyledi. Ülkelerin Türkiye’deki terör olaylarıyla ilgili uyarılarının da Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik olduğunu kaydeden Hacısüleyman, kültür turlarının olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Uyarılarda ‘gitmeyin’ denilmediğini söyleyen AKTOB Başkanı, azami dikkat gösterilmesinin istendiğini de dile getirdi. Hacısüleyman, kruvaziyer turizmindeki iptalleri ise imaj sorunlarına bağladı.

TUİ’DEN ÜCRETSİZ İPTAL
AKTOB’un terör olaylarının etkilerine yönelik yaptığı araştırmaya göre, terör olaylarının rezervasyon iptallerini artırdığı ve iptal eden ülkelere de her gün yenilerinin eklendiği kaydedildi. Almanya’da seyahat acentalarına rezervasyon iptal taleplerinin artması üzerine, TUİ’nin iptal etmek isteyenlerden herhangi bir fark alınmayacağını açıklamasının, iptallerin daha da artmasına neden olduğu belirtildi. TUİ dışında ücretsiz rezervasyon iptali sunan başta operatör olmadığı, ancak Alman makamlarından Türkiye için başka bir resmi uyarı yapılması halinde bu yönteme başvurabilecekleri endişesi de taşındığı kaydedildi.

ROTADAN TÜRKİYE ÇIKARTILDI
Terör olaylarının yanı sıra imaj sorunun da etkilediği kruvaziyer turizminde ise Aida’nın ağustos ayında Aida Stella gemisiyle İstanbul’a yapacağı seyahati iptal ettiği belirtildi. Aida’nın bu iptalinin, en büyük kruvaziyer turizmi şirketlerinden biri olan Costa’yı da etkilediği ve Türkiye’yi rotasından çıkardığı duyuruldu. Costa’nın Neo Classica, Costa Pacifica, ve Costa Deliziosa gemileriyle yapacağı turlarda Türkiye’ye uğramayacağı, bununun yerine İtalya ve Yunanistan ve Malta’ya yöneleceği kaydedildi. (DHA)

4bfd3aa9191c8f860d3550452af8b68b

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle