Hoşgeldiniz  

Köprülü Kanyon Alarm Veriyor

SEMİH KÖKEN | 01 Ağustos 2014 | Turizm A- A+

Türkiye’nin farklı illerinde doğal afet başta olmak üzere arama kurtarma çalışmalarındaki başarılarıyla bilinen AKUT üyeleri, yaz kamplarında buluşmaya devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim görevlisi, aynı zamanda AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül ve öğrencileri, kamp yaptıkları bölgelerde doğayı inceliyor, eksiklikleri not alarak yetkililerle paylaşıyor, çözüm arıyor.

Sevgül ve öğrencileri, yaz kampı için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Köprülü Kanyon’u tercih etti. Dünya üzerindeki en güzel 10 kanyon arasında gösterilen Köprülü Kanyon’da kamp yapmanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirten Sevgül, geçen yıl ile şimdi arasında gözle görülür bir değişiklik olduğunu vurguladı. Sevgül, kanyonun su seviyesinin düştüğünü, yaban hayattaki kayıplara gözleriyle şahit olduğunu belirtti.

Bu olumsuzluklarda kanyon üzerine yapılması planlanan barajın etkileri olduğunu düşündüğünü keydeden Sevgül, “Geçen yıl bu zamanlar su seviyesi 1.5-2 metreye yaklaşıyordu. Şimdilerde ise kimi yerde 45-50, kimi yerde 30 santimetre seviyesinde. Yol üzerinde çok sayıda kirpi, sincap, tilki ve yabani kuş leşi gördük. Doğal hayatı bir şeyler huzursuz etmiş” diye konuştu.

Yılmaz Sevgül, “Everest Dağı’na tırmanmış bir insanım. Dünyanın her köşesinde bu tür doğal güzelliklere sahip çıkılır. Biz ise baraj yaparak yok etmeye çalışıyoruz. Burası daha farklı değerlendirilebilir. Devlet kasasına para kazandırabilir. Fakat çevreye zarar vermeden, doğal hayatı bozmadan bunları yapmalıyız. İnsanlar buraları henüz keşfetmedi. Keşfettiklerinde ise iş işten geçmiş olacak” dedi.


    

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle