Hoşgeldiniz  

Kemer’de turizmcilere bilgilendirme

Semih Köken | 07 Ağustos 2018 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Kemer’de turizmcilere bilgilendirme

Kemer'de turizmcilere bilgilendirme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileriyle Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) işbirliğinde bir otelde düzenlenen toplantıya Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, KETOB Başkanı Şener Gürler, KETOB yönetim kurulu üyeleri, turizmcilerle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkileri katıldı. Toplantıda, turistik tesislerdeki katı ve sıvı atıklar, çöp ayrıştırma, zararlı ve zararsız atıklar, atıkların geri dönüşüme kazandırılması gibi konular tartışıldı.

Toplantının diğer konusu olan imar barışıyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ardından da turizmcilerle soru cevap şeklinde anlatımlarda bulundu. İmar barışının mevcut durumun tespiti ve sürece dair çağdaş kentleşme vizyonunun ortaya konması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı. Otelcilerin sorularının tümü binalardaki ek yapılar olurken, bir turizmcinin iskelelerin de bu kapsamda olup olmayacağını sormasının ardından müdürlük yetkilileri dahil olduğunu vurguladı. Türkiye’nin hızlı şekilde kentleşme sürecine girdiğinin altı çizilen toplantıda, imar barışıyla ilgili kanunun detayları da anlatıldı.

Diğer yandan imar barışıyla ilgili başvuruların şimdilik sadece e-devlet üzerinden yapılabildiğine ve son başvuru tarihinin 31 Ekim 2018 olduğu kaydedildi.

KETOB Başkanı Şener Gürler, “Turizmcinin gündeminde bu konular vardı. Biz de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız bu toplantıyla üyelerimizi bilgilendirmek istedik” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle