Hoşgeldiniz  

KEMERDE Fetö’nün Okulunda Gizli Oda Ortaya Çıktı

SEMİH KÖKEN | 08 Ocak 2018 | Kemer Güncel, Siyaset, Spor, Turizm A- A+

KEMERDE Fetö’nün Okulunda Gizli Oda Ortaya Çıktı

Fetö’nün okulunda gizli oda ortaya çıktıAntalya’nın Kemer ilçesinde kapanan FETÖ okulunda 1’i gizli 3 ayrı oda bulundu.

FETÖ tarafından ‘Güven Koleji’ adıyla Kemer’de işletilen özel okula 15 Temmuz sonrası el konularak, hazineye devredildi. Geçen yıl şubat ayında ilçeyi ziyaret eden dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 3 katlı binanın adliyeye çevrilmesi talimatını verdi. Tadilat çalışmaları sürerken, binanın üst katında 2 ayrı odayla birlikte bodrum kattaki tuvalette ise gizli bir oda daha bulundu. Tuvaletlerin arasındaki boşlukta bulunan ayrı bir kapıdan girilen gizli odada kanepeler ve kitapların bulunduğu belirlendi. Odada çeşitli kitaplar ve kıyafetler de olduğu kaydedildi.

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan Özel Toros Güven Koleji binası, geçtiğimiz yıl Şubat ayında zamanın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın girişimiyle Kemer Adliyesi olarak tahsis edildikten yaklaşık bir yıl sonra yeniden okul olması için Milli Eğitim Bakanlığına geçiyor. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda binanın yeniden eğitime açılması sağlandı. Adliye binasının da yeni Hükümet Konağı binası yanına inşa edilmesine karar verildiği öğrenildi.
Beraberinde Kemer Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Boyalı, AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Hasan Kal, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte binada incilemelerde bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, incelemeler sırasında bodrum katta tuvaletlerin arkasına gizlenmiş bir oda bulunduğunu söyledi. Enç, “Tuvaletin arkasından gizli bölme ile teröristlerin toplantı yaptığı odaya giriliyor. Odada her şey var, daha duruyor. Görüyor musunuz arkadaşlar bu tuvaletin arkasından çıkıyor. Şeytanın aklına gelmeyecek operasyonlar. Tuvaletten giriliyor odaya, kimsenin aklına gelmeyecek bir şey. Mücadeleye devam edeceğiz bu yapıyla” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili  açıklama yapan AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ise, binanın önümüzdeki eğitim öğretim yılında tekrar okul olarak hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Minta, Kemer’deki okullarda çok büyük sıkıntı yaşandığını, bazı okullarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin birlikte ders yaptığını, bazı okullarda öğrencilerin sağlıksız şekilde bodrumlarda eğitim gördüğünü, bunun üzerine binanın tekrar okul olarak tahsis edilmesi için görüşmelere başladıklarını anlattı. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle binanın tekrar Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildiğini söyleyen Minta, “Cuma günü itibariyle buranın okul olarak devam etmesi kesinleşti. Bugün de vekilimiz gelip yerinde inceledi” dedi.
Enç’in ziyareti sonrası okuldaki adliye tabelası da indirildi.

Antalya’nın Kemer ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı nedeniyle kapatılan bir kolejin binasında tuvaletlerin olduğu kısımda gizli oda bulundu.

Antalya‘nın Kemer ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı nedeniyle kapatılan bir kolejin binasında tuvaletlerin olduğu kısımda gizli oda bulundu.

BOZDAĞ, ADLİYE BİNASI TALİMATI VERMİŞTİ

Arslanbucak Mahallesi’nde daha FETÖ tarafından işletilen Özel Toros Güven Koleji’nin binasının, okulun kapatılarak hazineye geçmesinin ardından geçen sene 17 Şubat’ta ilçeyi ziyaret eden dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ‘ın talimatıyla adliyeye çevrilme işlemleri başlatıldı.

TUVALETLERİN OLDUĞU BÖLÜMDE ODA BULUNDU

Binadaki tadilat sırasında tuvaletlerin olduğu kısımda gizli bir oda bulundu. Odanın içerisinde bazı kitaplar ve kanepe ile giysilerin yer aldığı görüldü. Bulunan gizli odada toplantılar yapıldığının tahmin edildi.OKUL OLARAK DEVAM EDECEK

Bu arada, adliye olması planlanan kolej binasının tekrar milli eğitime devredilerek ortaokul olarak hizmet vereceği öğrenildi. Binaya asılan Kemer Adliyesi yazısı ise söküldü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya ve beraberindekiler binada inceleme yaptı.

Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle