Hoşgeldiniz  

Kaymakam ve başkan antik kenti gezdi

Semih Köken | 02 Eylül 2015 | Turizm A- A+

Kumluca Kaymakamı Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kazı çalışmaları süren Olympos Antik Kenti’ni gezdi.

**

Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi’ndeki Olympos Antik Kenti’ni ziyaret eden Kaymakam Polat Kara ve Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan’dan bilgi aldı. 2015 yılı kazılarının temmuz ortalarında başladığını aktaran Prof. Dr. Uçkan, bu yılki kazıları ağırlıklı olarak piskoposluk sarayında yürüttüklerini, aynı zamanda antik kentin genel bakımı ve korunmasına yönelik çalışmalarında sürdüğünü belirtti.

ÖNEMLİ BİR ANTİK KENT
Kazı çalışmalarına bu yıl Anadolu Üniversitesi lisans ve lisans üstü öğrencilerinin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi’nden öğrencilerin de katıldığını kaydeden Prof. Dr. Uçkan, “Olympos hem tarih açısından, hem de turizm açısından önemli bir antik kent. Bu amaçla buradaki kazıların önemi de bizim açımızdan büyük. Ancak kaynak yetersizliği nedeniyle kısıtlı imkanlarla çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

BİN AN ÖNCE TURİZME KAZANDIRILMALI
Kaymakam Polat Kara, antik kentin turizmle iç içe olmasından dolayı tarihi ve turistik önemi olduğunu vurgularken, buradaki çalışmaların daha hızlı yürütülerek, antik kentin bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini kaydetti.

ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYORUZ
Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilçedeki antik kentlerde yürütülen kazı çalışmalarını önemsediklerini ve çalışmalara imkanlar dahilinde destek verdiklerini söyledi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle