Hoşgeldiniz  

Güral Premier Hotel Belek Yenilendi

SEMİH KÖKEN | 22 Haziran 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Serik‘e bağlı Belek turizm merkezindeki Güral Premier Hotel’de 2 yıl süren yenilenme ve değişim çalışmaları tamamlandı. 120 dönüm arazide 570 odasıyla hizmet vermeye başlayan ve 150 milyon lira harcanan otelin yenilenme ve değişim çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Güral Otelleri sahibi İsmet Güral, eşi Nesrin Güral, Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve kızı Harika Güral, oğulları Sami Güral ve Ali Güral ile gelini Ceren Güral, Güral Premier Hotel Belek Genel Müdürü Atalay Arslan ve Güral Premier Hotel Tekirova Genel Müdürü Levent Toper katıldı.

80 SUİT ODASI VAR

Toplantıda konuşan Harika Güral, Güral Premier Hotel Belek‘in doğayla iç içe, ağaç boyunu geçmeyen 2 ve 3 katlı Osmanlı- Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan konaklar, yeşillikler içinde ve denize sıfır konumuyla hizmet verdiğini söyledi. Baştan aşağı yenilenen otelin özel havuz alanları bulunan 80 süit odası olduğunu kaydeden Harika Güral, sevilen ve tercih edilen bir aile oteli olduklarına vurgu yaptı.

570 ODA VE 1200 YATAK

Konforlu, donanımlı ve her detayın düşünüldüğü tatil isteyenlerin tercih ettiği tesislerden biri olduklarını belirten Harika Güral, özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihi olduklarını kaydetti. Otelin en çok talep gören bölümlerinden biri olan Aquapark’a ana restoranla eş zamanlı yemek servisi sağlandığını aktaran Harika Güral, herkese göre farklı aktivite havuzları oluşturduklarını anlattı. 570 oda ve 1200 yatak kapasitesiyle hizmet veren Güral Premier Hotel’in Türk ve dünya mutfaklarının sunulduğu restoranlarının da iddialı olduğunu vurgulayan Harika Güral, 24 saat hizmet veren yemek alanlarında kendi yetiştirdikleri ekolojik tarım ürünlerinin kullanıldığını belirtti.

PLAJA 17 PAVİLYON

2015’te hem Türkiye hem de Avrupa‘da ‘En Lüks SPA’ seçilen Quu SPA’nın da otel bünyesinde hizmet verdiğini kaydeden Harika Güral, Rus turistlerin özellikle nefes açıcı tuz odasına büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Misafirlerin konforu ve rahatlığı için her detayı düşünmeye özen gösterdiklerine dikkati çeken Harika Güral, 2’si içinde mutfağı, banyosu, sinema sistemi, barı ve güneşlenme terası bulunan ultra lüks olmak üzere plajda 17 lüks pavilyon (büyük çadır) bulunduğunu kaydetti.

CİRO HEDEFİ 120 MİLYON LİRA

Personel lojmanlarına da değinen Harika Güral, 2 kişilik odalarda kalan personelin 4 yıldızlı otel konforunda, misafirlerle aynı şartlarda barındığına işaret etti. Geçen yıl 110 milyon lira olan turizm grubu cirosunun bu yıl sonunda 120 milyon lira olmasını beklediklerine dikkati çeken Harika Güral, yeni yatırımların gündemde olduğundan bahsetti. İstanbul‘da İkitelli bölgesiyle Anadolu yakasındaki arsalara yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Harika Güral, yatırım yapmak için Atatürk Havalimanı‘nın taşınma konusunun netleşmesini beklediklerini söyledi.

‘ÇİNLİ TURİSTLERİ AĞIRLAMAK İSTERİZ’

Turizmdeki sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Harika Güral, Türkiye‘deki tesisler çok iyi hizmet vermesine rağmen turistler otel dışına çıktığında tatmin edecek tesis bulunmadığını vurguladı. Türkiye‘nin en çok turist gelen 6’ncı ülkeyken, gelir sıralamasında ilk 10’da yer almadığını aktaran Harika Güral, şöyle dedi:

“Deniz, kum, güneş turizmi dışında 12 aya yayılacak alternatif turizm senaryoları üzerinde çalışarak turizmi ülkemizin geneline yaymalıyız. Kıyı turizmi yapan otellerin en büyük sorunu 6- 8 ay arası hizmet verebilmek. Avrupa ve Rusya bizim ana pazarlarımızdan, ne olursa olsun vazgeçemeyiz fakat misafir portföyümüzü çeşitlendirmeliyiz. Gelecek yıllarda Çinli turistleri ülkemizde ağırlamak isteriz. Güral Premier olarak misafir dağılımımız yüzde 35 Rus, yüzde 25 Türk, yüzde 18 Kazak, yüzde 8 Alman şeklinde. Genel turizm rakamlarına baktığımızda yılın yüzde 15- 20 oranında düşüşle kapanacağını tahmin ediyoruz. Güral Premier Otelleri olarak bizdeki düşüşün ise yüzde 10 civarı olacağını düşünüyoruz. Güral olarak iç pazardaki talepte geçen yıllara göre yüzde 50 talep artısı aldık.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle