Hoşgeldiniz  

Golf turizmine G20 darbesi

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Turizm A- A+

Antalya Golf Kulüp Genel Müdürü Uğur Budak, Serik İlçesi’nde kasım ayında yapılacak G20 Zirvesi’nin bu sezon pek de iyi gitmeyen golf turizmine darbe vurduğunu söyledi, Budak, geçen yıl 67 bin oyun oynanan kasım ayında bu yıl G20 Zirvesi nedeniyle bu rakamın yarı yarıya düşeceğini savundu.

**

Antalya Golf Kulüp Genel Müdürü Uğur Budak, bu yıl golf turizminin pek iç açıcı geçmediğini belirtti. Mart ve nisan aylarında çok iyi giden golf turizminin mayısla birlikte durgunluğa girerek tüm yazı kötü geçirdiğini aktaran Uğur Budak, “G20 Zirvesi, kasımda bu bölgede yapılacak ve bölgeye erişim kısıtlı olacak. 4 gün boyunca zirve için tamamen bu bölge kapatılacak, dışarıdan kimse girmeyecek. Yani bölgeye hiçbir golfçü oyun oynamaya giremeyecek. Bu yüzden golf turizmi büyük zarara uğrayacak” dedi.

“RAKİPLER PROMOSYON YAPTI”
Geçen yıla oranla bölgedeki rezervasyonlarda düşüş kaydedildiğini vurgulayan Uğur Budak, şöyle devam etti: “Rezervasyonların bir kısmı ne yazık ki iptal oldu. G20 Zirvesi’nden dolayı kasım ayında oyuncu alamayınca rakiplerimiz Portekiz ve İspanya gibi ülkeler, bu durumu değerlendirerek çeşitli promosyonlar yaptı. Satış kampanyaları geliştirdiler. Yıllardır o bölgeye gitmeyen golfçüler bu yıl o bölgelere gidiyorlar. Ümit ediyoruz ki o bölgeye giden golfçüler tekrar Türkiye’ye gelir.”

“TURİZMCİLERE SORULMADI”
G20 Zirvesi’nin ülke tanıtımı için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Uğur Budak, şöyle dedi: “Buna itirazımız yok ama gol turizmi için olumsuz olacak. Yani kasım ayında bölgede bulunan golf tesisleri müşteri alamayacak. Çünkü Avrupa’daki golf sahalarının birçoğu kapalıdır. Kasım ayı golf turizmi için en önemli aydır. Tabi burada zarar gören sadece golfçüler olmayacak. Taksicisinden, restoranına kadar bölgedeki esnaflar da zarar görecek. Geçen yıl kasım ayında 67 bin oyun oynandı. Bunun bu yıl yüzde 50’sini kaybedeceğiz. Bu demektir ki bu yıl bölgeye 6 bin kişinin üstünde golfçü gelmeyecek. Yani golf turizmindeki zararımız 10- 15 milyon Euro olacaktır. Bu zirve öncesi turizmcilere bu tarih sorulmadı. Keşke aralık ayında olsaydı. Burada herkesin en az zarar göreceği bir tarih verebilirdik.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle