Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 MASKOTLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

SEMİH KÖKEN | 04 Nisan 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

EXPO 2016 Antalya’nın maskotları Ece-Efe, alış veriş merkezlerinde tanıtımlara başladı.

 

4 alış veriş merkezinde kurulan EXPO 2016 Antalya stantlarında, vatandaşlara yapılan çalışmalar ve projenin Antalya’ya katkıları hakkında bilgi verildi. Stantlarda, EXPO Jingle çalınarak broşür ve tanıtım materyallerinin dağıtılıyor.

AVM’lerdeki tanıtım kampanyasına katılan sevecen tavırları ve sempatik davranışları ile vatandaşların ilgisini çeken Ece-Efe özellikle çocukların gözdesi oldu. AVM’ler hafta boyunca devam edecek tanıtımlar daha sonra şehrin değişik noktalarında devam edecek.

İlk kez 27 Şubat tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından tanıtımı yapılan Ece ve Efe, bir çok alternatif üzerinden seçilmişti. Bakan Eker, Ece ve Efe’nin tercih sebebini “Elbette ki evrensel bir tema duyurudur EXPO ama kendi kültürümüzü uluslararası sahalara taşıma özelliği taşımasına da özen gösterildi. Maskotlarımızın isimleri de yerli. Kendileri de figürleri de giysilerinin de bu bölgeyle çok yakın ilişkili olmasına özen gösterdik. Belirlediğimiz maskotların özelliklerinde Antalya ve Anadolu’dan çok sayıda figürler var. Hayırlı olmasını diliyorum. Maskotlarımızın isimlerini de kolay telaffuz edilmesi için Ece ve Efe isimlerini koyduk. Kız olan maskotun ismi Ece, erkek olanın ise ismi Efe” sözleriyle açıklamıştı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle