Hoşgeldiniz  

DÜNYA’NIN 7 HARİKASI ANTALYA’DA

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

BU yıl 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykeller Festivali’nde heykel yapımına başlandı.

Bu yılki teması ‘Dünyanın 7 Harikası ve Mitoloji’ olarak belirlenen festivalde 8 ülkeden 20 heykeltıraş heykellerin yapımı için performans sergiliyor.

Toplam 10 bin ton kum kullanılan 100’ün üzerinde heykelin 15 Mayıs’a yetiştirilmesi planlanıyor. Her yıl 1 Mayıs’ta sezon açtıklarını, bu yıla özel 15 günlük bir sarkma olacağını belirten festival direktörü Cem Karaca, nedeninin ise yer değişikliği olduğunu söyledi. Lara Beach içerisindeki yerlerinde tüm hazırlıkların tamamlandığını fakat boşaltma kararı ile festivalin de taşınması gerektiğini vurgulayan Karaca, “Eski yerimizden 5 kilometre daha aşağıda bir bölgeye geldik. Lara Birlik Plajları içindeki yeni yerimiz 7 bin metrekare. Taşınma işlemlerinden dolayı işlerimiz aksadı” dedi.

REKOR DENEMESİ GELECEK YILA KALDI

Bu yıl yapılması planlanan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olması planlanan dünyanın en yüksek kum heykeli yapımı da taşıma işlemlerinden dolayı gelecek yıla bırakıldı. Projenin rafa kaldırılmadığını sadece ertelendiğini vurgulayan Karaca, “Yetiştiremeyeceğimiz için 1 yıl erteledik. Ciddi bir projeyi aceleye getirip eksik bitirmek istemedik. 2014 sezonunda 230 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde bu yılki hedefimiz 250 bini geçmek” dedi.

 

DÜNYANIN 7 HARİKASI ÖN PLANA ÇIKACAK

Cem Karaca, “Bu yılki temanın içerisinde İskenderiye Feneri, Keops Piramitleri, Rodos Heykeli, Zeus Heykeli, Artemis Tapınağı, Kral Mausollos’un Mezarı (Halikarnas Mozolesi) ve Babil’in Asma Bahçeleri’nin kum heykelleri olarak dünyanın 7 harikası ön plana çıkacak” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle