Hoşgeldiniz  

Club Nena personelinden örnek davranış.‏

SEMİH KÖKEN | 07 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Turizm A- A+

Bitkisel atık yağları biriktirip, bedensel engelliler için tekerlekli sandalye alacaklar

 


Ayel Çevre Danışmanlık tarafından Manavgat Kızılağaç bölgesinde bulunan Club Nena’da verilen çevre eğitimlerinde çöplerin ayrıştırılması, tehlikeli atıklar, organik atıklar, inorganik atıklar, tehlikeli atıkların önemi konuları anlatıldı. Çevreye olan yatırımları ile dikkat çeken otelin ve sezona merhaba demeye hazırlanan Club Nena personelinin ve departman müdürlerinin tam kadro bulunduğu eğitimlerde sürdürülebilir turizmde çevrenin önemine dikkat çekildi.

Bir litre atık yağ bir milyon litre temiz suyu kirletiyor

Tesis içinde çıkan tehlikeli atıkların mutlaka bulundurulması zorunlu olan tehlikeli atık deposunda toplanması gerektiğini anlatan Ayel Çevre Danışmanlık Koordinatörü Ertunç Demir “Tesisten çıkan tehlikeli atıklar ayrı ayrı toplanmalı ve tesis içinde uygun bir yerde depolanması gerekmektedir. Çıkan bu atıkların envanterinin yapılması ve uygun bir depolama alanında depolaması da şarttır. Buna dikkat edilmediği taktirde cezai uygulamalar gerçekleşebilir” dedi.

Sunumunda madeni atıkların çevreyi nasıl kirlettiğini de dile getiren Ertunç Demir, bir litre atık yağın bir milyon litre temiz suyu kirlettiğine dikkat çekerek “Madeni atık yağlar bulunduğu ortamı kirletir. Ortamda yaşayan canlılara zarar verir. Bu yüzden toprağa ve suya atılmamalıdır. Sobalar, küçük fırınlar gibi yerlerde yakılması yasaktır. Çünkü atık yağın içindeki ağır metal ve klor bileşimleri atık hava ile birlikte atmosfere salınarak havayı kirletir ve insan sağlığına büyük zarar verir. Bir örnek verecek olursak, bir litre atık yağ bir milyon litre temiz suyu kirletiyor” diye konuştu.

Bitkisel atık yağları biriktirip, özürlü sandalyesi alacaklar

Öte yandan, Club Nena Personeli aldıkları karar ile otelden çıkan ve evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları otele getirip teslim ediyor. Otel içerisinde oluşturulan toplama kutularında biriktirilen bitkisel atık yağların ilgili yerlere teslim edilmesi ile bedensel engelliler için tekerlekli sandalye alacaklarını belirten otel yetkilileri, tüm çalışanların bu konuda duyarlı olduklarını ve onlara teşekkür ettiklerini söylediler.cevrenena_1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle