Hoşgeldiniz  

Başkan Uysal, “Kaleiçi barlar kenti olamaz”

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, özellikle engelliler için hizmete açtığı “Engelsiz Kafe”de düzenlediği toplantıda, devam eden ve tamamlanan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Göreve başlamasının üzerinden 15 ay geçtiğini ve bu süreç içerisinde üç ayda bir bu tür toplantılar iyaparak çalışmalar hakkında hesap verdiğini belirten Başkan Uysal, bu toplantıları bir standart haline getirdiğini ifade etti.
Muratpaşa ilçesinde 40 bine yakın engelli vatandaşın olduğunu belirten Başkan Ümit Uysal, “Engellilerimiz için sahici çalışmalar yapıyoruz. İstedikleri takdirde 7/24 hizmtlerine araç gönderiyoruz. Yakında engellilerimiz için br park daha hizmete sunacağız. Bu ‘Engelli Kafe’, engelli vatandaşlarımıza yüzde 25 indirimlidir” dedi. Engelli vatandaşların kafede öncelikli hizmet alma haklarının olduğunu da belirten Başkan Uysal, “Bu kafe, engelli vatandaşlarımızın her etkinliğine ‘Evet’ demek zorundadır. Evet demediği takdirde açıklamasını bizzat bana yapmak zorundadır. Tabi sadece egellilere değil, herkesin hizmetine sunulmuş bir kafedir” ifadelerini kullandı.
KALEİÇİ KENTİN VİTRİNİ
Başkan Uysal, tarihi Kaleiçi semtindeki düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklama da ise Kaleiçi’nin Antalya’ya gelen turistlere yeterince pazarlanmadığından yakındı. Başkan Uysal, “Antalya’da tatil yapan turistler Kaleiçi’ni bilmiyorlar. Tarihi semtin dokularının üzeri tişörtlerle kapatılmış. Bu nedenle bu düzenlemeler yapılmalı. Hiç ruhsat alamayacak yerler var. 500 civarı işletme var. Yarıdan fazlası ruhsatsız. Şu anda bu ruhsatsız işletme sayısı 100’e indi” diye konuştu.
Kaleiçi’nin kentin namusu olduğu için bu türde çalışmalara girmek zorunda olduklarını belirten Başkan Uysal, “Bizim amacımız kimsenin canı yakmak değil. Kaleiçi’ni şehrin yüz akı ve vitrini haline getirmek istiyoruz. Esnafımızı incitmenin derdinde değiliz. Kaleiçi uzun yıllar kendi haline bıakıldı. Sonunda barlar semti oldu. Elbette barda olacak ama bir tarihi doku barlar kenti olamaz. O akışın makul bir şekilde organize edilmesi lazım” diye konuştu.
ELEŞTİRİLERE YANIT
Başkan Uysal, Konuksever’de yapılması planlanan ve defalarca Muratpaşa ve Büyükşehir meclislerine gelip geri dönen AVM konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Maddenin görüşülüğü son meclis toplantısında neden kendisinin olmadığı konusunda haksız yere eleştirilere maruz kaldığını belirten Başkan Uysal, “Konuksever 2008 yılından bu yana görüşülen bir konu. Ben daha 15 aylık bir belediye başkanıyım. ‘Sarıkızla kim samimiyse tabutunu o taşısın’ dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle