Hoşgeldiniz  

BAKANLIK’TAN İKİNCİ YAZI GELDİ

SEMİH KÖKEN | 13 Mart 2014 | Turizm A- A+

Maliye Bakanlığı, Kındılçeşme Mevkiindeki hazineye ait 23 dönümlük arazinin turizme tahsis edilmesiyle ilgili olarak Kemer Kaymakamlığı’nın görüşünü ikinci defa istedi. İlk talepte Kaymakam Bayramali Köse, yeni bir tesisin gerekli olmadığı kanaatini vermişti. Vatandaşlar ise, bakanlığın bu ısrarına anlam veremediklerini belirterek, “Kındılçeşme’den elinizi çekin” diye tepki gösterdi.

Kındılçeşme Mevkii, Maliye Bakanlığı’nın Kemer İlçe Kaymakamlığı’na gönderdiği ikinci bir yazı ile tekrar gündeme geldi. Maliye Bakanlığı, 2013 yılının Aralık ayında Kındılçeşme Mevkii’ndeki hazineye ait 883 parsel numaralı ve 23 bin 838 metrekarelik alana sahip bir arazinin turizme tahsis edilmesiyle ilgili olarak Kemer Kaymakamlığı’nın görüşünü istemişti. Bakanlık tarafından Kaymakamlığa gönderilen yazıda, söz konusu alana turistik tesis yapılmasının uygun olup, olmadığı sorulmuştu. Bu ilk talepte Kaymakam Bayramali Köse, mevcut tesislerin yeterli olduğunu ve ilçeye yeni bir tesisin gerekli olmadığına kanaat getirmişti.

Kaymakam Bayramli Köse, geçici görevlendirmeyle Antalya Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Köse’nin ardından Maliye Bakanlığı, ikinci talep yazısını geçtiğimiz günlerde tekrar İlçe Kaymakamlığı’na iletti ve yine, ‘alana turistik tesis yapılmasının uygun olup, olmadığını’ sordu. Edinilen bilgilere göre bu konudaki işlemlerin devam ettiği ifade edildi. Bakanlığın, yeniden böyle bir talepte bulunması ise merak konusu oldu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Maliye Bakanlığı’nın bu konudaki talebini neden yenilediğine bir anlam veremediklerini belirterek, Kındılçeşme’den el çekilmesini istedi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle