Hoşgeldiniz  

Antalya Limanı 2015 kruvaziyer sezonunu açtı

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

PORT Akdeniz Antalya Limanı, 2015 kruvaziyer sezonunu Bahama bayraklı ‘Europa’ adlı gemiyle açtı

Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki tek liman operatörü ve dünyadaki en büyük liman işletmecisi olan Global Liman İşletmeleri’nin iştiraki olan Port Akdeniz-Antalya Limanı, altyapı hazırlıklarını tamamlayarak sezonun ilk yolcu gemisini karşıladı.

İsrail’in Ashdod Limanı’ndan yaklaşık 400 yolcu ile gelen 198 metre uzunluğundaki ‘Europa’ adlı gemi, sabah saatlerinde Antalya Limanı’na giriş yaptı. Çoğunluğu Alman yolcuların bir kısmı şehir merkezine giderken, bir kısmı ise ören yerlerini ziyaret etmeyi tercih etti. Gemi akşam saatlerinde, Yunanistan’ın Rodos Limanı’na hareket etmek üzere Antalya Limanı’ndan ayrıldı.

Kapasitesinin henüz yüzde 20’sini kullanan Port Akdeniz-Antalya Yolcu Limanı, 2014 sezonunda yaptığı operasyonlarla aynı gün 9 bin yolcuya ana liman olarak hizmet verebilecek durumda olduğunu kanıtlamıştı. 2014 sezonunu yolcu sayısı bazında yüzde 4,5 büyüme ile 175 bin yolcu ile kapatan Port Akdeniz-Antalya Limanı’nın 2015 sezonu yolcu sayısı için hedefi ise 200 bin yolcu.

Port Akdeniz-Antalya Limanı, kendi alanında dünyanın ilk ve en büyük Türk şirketi unvanına sahip Global Liman İşletmeleri’nin bir iştiraki. 2003 yılından bu yana önce Türkiye’nin önde gelen 3 kruvaziyer limanı olan Antalya, Kuşadası ve Bodrum Limanlarını işleten Global Liman İşletmeleri, şu anda Barselona Limanı da dahil olmak üzere dünyanın önde gelen 8 limanının işletmeciliğini yapıyor.gtm_k4n1nckimeq8z4q90uez9ato95vrfglxdu3

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle