Hoşgeldiniz  

Alman turistle ilgili bir iyi bir de kötü haber

Semih Köken | 18 Nisan 2021 | Turizm A- A+

Alman turistle ilgili bir iyi bir de kötü haber
Yapılan araştırma Alman halkının önemli bir bölümünün bu yıl tatile gitmek istediğini gösteriyor ancak yurt dışına gitmek isteyenlerin oranı oldukça düşük.

 

Yüzde 39’luk kesim tatile çıkmak istiyor

Araştırma şirketi GfK’nin Bavyera Turizm Ofisi için 2 binden fazla yetişkinle yaptığı araştırmaya göre, Almanların yüzde 39’u, tüm zorluklara rağmen, bu yıl tatile çıkmayı planlıyor. Katılımcıların yüzde 13’ü bu yıl tatile çıkmayacağını belirtirken, yüzde 28’lik kesim ise seyahatlerin mümkün olup olmayacağını görmek için beklediğini ifade etti. Katılımcıların çoğu, seyahatin önündeki en büyük engellerin karantina kuralları ve iptal maliyetleri olduğunu söyledi.

Almanya dışı yüzde 18, Avrupa dışı yüzde 5

Yapılan araştırmaya katılanların verdiği yanıtlara göre bu yıl Almaya’da favori destinasyonlar Bavyera, Mecklenburg-Vorpommern ve Schleswig-Holstein gibi ülke içi noktalar olacak. Katılımcıların yüzde 18’i İspanya, İtalya, Avusturya gibi AB içi destinasyonlarda tatil yapmayı planladığını belirtirken, ‘Avrupa dışındaki bir ülkeye tatile gideceğim’ diyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 5 olarak belirlendi.

Bu yıl tatile çıkacak Almanların ülke içi seyahatler için yüzde 80, AB içi seyahatler için ise yüzde 71 oranında kendi arabasını tercih edeceği görülüyor. Konaklamada favori seçenekler ise tatil apartmanları ve tatil evleri olacak.

Dijital aşı pasaportu

Öte taraftan, Censuswide’ın Amadeus için yaptığı bir başka araştırmaya katılan her 5 Almandan dördü (yüzde 82) dijital aşı pasaportu fikrini desteklediğini bildirdi. Araştırma, dijital aşı pasaportuna desteğin dünya genelinde yüzde 91 olduğunu ortaya çıkardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle