Hoşgeldiniz  

9. Phaselis Sanat Festivali İptal Edildi

Semih Köken | 31 Temmuz 2015 | Turizm A- A+

Kemer ilçesinde bu yıl düzenlenmesi planlanan 9’uncu Phaselis Sanat Festivali, antik kentteki restorasyon çalışmaları nedeniyle iptal edildi.

Antalya‘nın Kemer ilçesinde bu yıl düzenlenmesi planlanan 9’uncu Phaselis Sanat Festivali, antik kentteki restorasyon çalışmaları nedeniyle iptal edildi.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Phaselis Antik Kenti içindeki amfi tiyatroda yapılması planlanan festival için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yaptıkları tahsis talebinin teknik nedenlerle olumlu karşılanmadığını bildirdi.

Tahsis sorunu nedeniyle festivali iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Yorulmaz, şöyle konuştu:

“İptal konusunda siyasi bir durum söz konusu değil. Tamamen teknik bir durum. Bize gelen yazıda, antik tiyatroda mevcut durumuyla yapılacak kültürel etkinliklerin gerek yapı gerekse etkinliklere katılacak seyirciler açısından büyük tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce yapının restorasyonuna yönelik proje hazırlandığı vurgulanan yazıda, kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlanmadan antik tiyatroda kültürel etkinlik yapılmasının uygun olmayacağı belirtilmektedir.03172015_volkan fft81_mf5354622

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle