Hoşgeldiniz  

“2014 YAZ SEZONU İÇİN İKİ SEÇENEK VAR”

SEMİH KÖKEN | 24 Mart 2014 | Turizm A- A+

Kemer’deki Crystal Aura Beach Resort Hotel’in Genel Müdürü Ali Osman İlhan, turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra yeni alternatiflerin üretilmesinin önemine dikkati çekti.

Crystal Aura Beach Resort Hotel Genel Müdürü Ali Osman İlhan, 2014 yaz sezonunda turizmcilerin beklentileri ve öngörüleri hakkında değerlendirmede bulundu. Crystal Oteller zinciri olarak misafirlerinin beklentileri doğrultusunda A’dan Z’ye yenilendiklerini ve yeni turizm sezonuna hazır olduklarını kaydeden İlhan, ayrıca Moskova’da gerçekleştirilen turizm fuarı hakkında da bilgi verdi. Söz konusu fuarın bir önceki yıla göre daha iyi geçtiğini aktaran İlhan, “Rus acente ve tur operatörlerinin oldukça yoğun bir ilgisi olduğunu öğrendim. Bu bölgemiz adına sevindirici bir gelişme fakat son dönemlerde Kırım bölgesinde yaşanan gergin olaylar nedeniyle tatilcilerin tereddütleri var. Gerginlik nedeniyle tatilcilerin neredeyse yüzde 20’lik bölümü tatil rotalarını henüz kesinleştirmiş değil” dedi.

“2014 YAZ SEZONU İÇİN İKİ SEÇENEK VAR”

Ukrayna’da özerk bir bölgeyken, Rusya’ya bağlanmayı tercih eden Kırım ile ilgili yaşanan gergin sürecin ülke turizmini iki şekilde etkileyebileceğine dikkati çeken İlhan, sözlerine şöyle devam etti, “Birincisi, Avrupa ve Amerika, Ukrayna’yı desteklediği için Avrupa seyahatlerin de bir azalma olabilir. Avrupa’ya seyahatler azaldığı zaman Türkiye, Mısır, Tunus turizminde bir patlama yaşanabilir. İkincisi ise, Rusya Türkiye’ye karşı seyahati yasaklamak anlamında ekonomik bir ambargo koyabilir ve bu durum turizmcilere büyük bir hüzün yaşatır. Yani Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkiler turizmimizi ciddi anlamda etkileyecek.”

“ARZ VE TALEPLER BİRBİRLERİNİ DENGELEMİYOR”

2012-2013 yaz sezonunda Antalya Hava Limanına giriş yapan yolcu sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artış gösterdiğini belirten Ali Osman İlhan, 2014 yılında söz konusu rakamın yüzde 10 oranında artacağının öngörüldüğünü belirtti. Kemer’de turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine işaret eden İlhan, “Deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra yeni alternatifler üretilmelidir. Kongre turizmi, spor turizmi, kış turizmi kesinlikle geliştirilmeli.  Kış aylarında futbol takımlarını ağırlamak için futbol sahaları ve bunun yanı sıra, golf sahaları yapılmalı. Sağlık turizmi, yayla turizmi geliştirilmeli. Eğer bölgede turizmi renklendirebilirsek 12 aya yaymayı başarmış oluruz. Biz bugün Rusya’dan yüzde 5’lik bir turist kitlesini buraya çekebiliyoruz. Fakat bölgeye daha çok turist çekmemiz gerekiyor. Tesislerimiz gün geçtikçe çoğalıyor. Arz ve talepler bir birlerini dengeleyemiyor, bu nedenle de oteller arasındaki rekabeti göz önünde bulundurursak,  tesislerimiz değerinin çok altında fiyatlarla turistlere pazarlanıyor. Buna bağlı olarak da üst sekmendeki misafirler değil de orta ve alt sekmendeki misafirler bölgeyi tercih ediyor” diye konuştu.

“BÖLGE TURİZMİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITIYORUZ”

Crystal Oteller Grubu olarak ülke turizmini en iyi şekilde temsil ettiklerini ve tanıttıklarını vurgulayan İlhan, “Rusya Basketbol Federasyonu kadın ve erkek basketbol takımına sponsor olduk. Aynı zamanda aralarında Rusya, Polonya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Letonya ve Estonya’nın bulunduğu dokuz ülkenin katıldığı VTB Birleşik Basketbol Liginin de ana sponsoruyuz. Ülkemizi ve bölgemizi en iyi yöntemlerle tanıtıyoruz” dedi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle