Hoşgeldiniz  

2 milyon kişinin erken rezervasyondan faydalanması bekleniyor

SEMİH KÖKEN | 23 Aralık 2014 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Yurtiçi turizmine hareket katmayı hedefleyen erken rezervasyona yerli turistin ilgisi her geçen yıl artıyor. Bu yıl kasım ayında başlayan erken rezervasyon kampanyalarına geçen yılın aynı dönemine göre artan oranda ilgi var. Erken rezervasyonla tatilciler sezondaki fiyatlara göre yüzde 50’ye varan oranlarda indirimli tatil yapabiliyor.

Mika Tur ve Tatilbudur.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Kara, erken rezervasyon kampanyasını kasım ayında başlattıklarını belirterek, “Geçen yılın aynı dönemine göre talepte yüzde 45’lik büyüme var. 2015’ten beklenti büyük. Çok iyi bir sezon bekliyoruz” dedi. Kara, en çok talebin Antalya, Alanya, Marmaris ve Bodrum’a gösterildiğini belirterek, “Bu bölgelere yabancı turist de rağbet ediyor. Kur artışları nedeniyle turizm sektöründe yabancı turiste verilen öncelik yerli turist için yer bulma sıkıntısı yaratabilir. Bu nedenle erken rezervasyon döneminde tatil satın alan yerli turist yüksek sezonda tatilini rahatça yapabiliyor” diye konuştu.Kara, Türkiye genelinde geçen yıl 1.5 milyon kişinin erken rezervasyonla tatil yaptığı bilgisini vererek, “Mika Tur olarak biz 150 bin kişiyi tatile gönderdik. Bu yıl bizim hedefimiz 300 bin kişiyi bu dönemdeki rezervasyonla tatile göndermek. Türkiye genelinde ise erken rezervasyonla tatile giden sayısının bu yıl 2 milyona çıkmasını bekliyoruz. Erken rezervasyon sağladığı tasarrufla iyi bir yatırım aracı haline geldi” yorumunu yaptı.

“YERLİ TURİST ARTIK AVRUPALILAR İLE AYNI KOŞULLARDA TATİL YAPIYOR”

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, 24 Kasım itibariyle yurtiçi otellerde yüzde 45’e varan indirimlerle satışlara başladıklarını belirterek, “Yerli turistlerin erken rezervasyona her geçen yıl ilgisi artıyor. Artık Avrupalılar ile aynı koşullarda tatil yapabiliyorlar. Yaz sezonunun yüzde 50’si erken rezervasyon döneminde oluyor” dedi.

“YÜZDE 122’LİK TALEP ARTIŞI YAŞANDI”

Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, erken rezervasyon dönemini 19 Kasım’da yüzde 45 indirim oranıyla başlattıklarını belirterek, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 122’lik bir talep artışı yaşandı. Birinci dönemde en yüksek indirim oranıyla avantajlı fiyat verince talebe yetişemedik. Bu aynı zamanda gelişen seyahat kültürünü de gösteriyor. Erken rezervasyonda ikinci dönemi 16 Aralık’ta başlattık, 5 Ocak tarihine kadar yüzde 40 indirim oranıyla devam edecek” dedi.

“15 TEMMUZ-12 EYLÜL ARASINDA YIĞILMA YAŞANACAK”

Tatil.com Genel Müdürü Levent Çardaklı ise, “Bu sezon başlangıç tarihi kasım ayı oldu. 2015 yaz sezonu hareketli geçecek. Okulların kapanış dönemi, genel seçim ve Ramazan ayı nedeniyle 15 Temmuz-12 Eylül tarihleri arasında tatil beldelerinde ve taleplerde bir yığılma yaşanacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

 

YASAL UYARI: TurizmdeBuSabah.com haber portalında yayınlanan köşe yazısı/haber/fotoğraf/video’nun tüm hakları Boyut Yayın Grubu’na aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden köşe yazısı/haber/fotoğraf/video’nun bir kısmı veya tamamı kullanılamaz. Tüm yasal hakları saklıdır.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle