Hoşgeldiniz  

15 aydır kasasına 1 TL girmeyen otelciler ve seyahat acenteleri var

Semih Köken | 07 Nisan 2021 | Turizm A- A+

15 aydır kasasına 1 TL girmeyen otelciler ve seyahat acenteleri var

Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden Hüseyin Baraner, Haber Global canlı yayınında Antalya’nın yakın dönem turizm geleceğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

15 aydır kasasına 1 TL girmeyen otelciler ve seyahat acenteleri var

Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, sahte site ve rezervasyonlar ile Antalya’nın 2021 yılı ve sonrası turizmine dair önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin hali hazırda ekonomik sıkıntılar yaşanırken sahte turizm içerikli internet sitelerinden büyük zarara uğradığını aktaran Baraner, site kopyalamanın tüm dünyada giderek yaygınlaştığını ifade etti.

Turizmciler olarak bayramdan umutluyuz 

Bilim insanlarının Ramazan Bayramı’na 60 binlerde günlük vaka sayılarıyla girilebileceğine ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Hüseyin Baraner, Bayram’dan turizmciler olarak umutlu olduklarını belirterek, “Devamlı umut içerisindeyiz.

Ancak 15 aydır çok ciddi ekonomik sıkıntılarımız var. Bizim bu sezonu kurtarma mecburiyetimiz var. Birikmiş senetler ve kredi borçlarımız kapıda. Burada herhangi bir aksamayı kabul edemeyiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı gerçek verileri paylaşsın 

Sağlık Bakanlığı’nın turizm sektörüne hem içeride hem dışarıda doğru bilgileri vermesinin ve aşı pasaportunun bir an önce verilmeye başlanmasının gerekliliğine işaret eden Baraner, Özgür Cem Boynueğri imzalı haberde, “Turizm çalışanları aşılanacak diye bir çalışma yapıldı. Çalışanların aşılanmasına da başlanmışken bunun reklamının yapılması özellikle dış turizm için çok ivedi” diyerek, şu açıklamalarda bulundu:

“15 aydır kasasına 1 TL girmeyen otelcilerimiz ve seyahat acentalarımız var. Artık birinin bunları açıkça dile getirmesi gerekiyor. Turizm A’dan Z’ye kadar her alanda profesyonel ve ‘Safe Tourisme’ uygun bir sektör. Ancak devletin pandemiye ilişkin gerçek rakamlarını ve desteğini görmek mecburiyetindeyiz. Biz bilgi alalım ki, program yapalım.

Antalya’ya gerçek anlamda ne kadar turist getirebiliriz?  

Bugün pazarlama çalışmalarını da yapamıyoruz. Marketing masrafları çok yüksek ve boşa reklam yapmak istemiyoruz. Durumumuz nedir, hangi piyasalarda hangi en optimal çalışmayı yapabiliriz, Antalya’ya gerçek anlamda ne kadar turist getirebiliriz? Bunları da bilmiyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da gerçek verileri Sağlık Bakanlığı’ndan alamıyor. Avrupa’dan bize soruyorlar; durumunuz ne, turist gönderebilir miyiz, bunun sorumluluğunu kim alacak diye…”

2022 yılı olağanüstü olumlu olabilir

Ağustos ayından sonra Avrupa’dan geniş çaplı rezervasyon akışı olduğunu ve Türkiye’nin Batı Avrupalı ülkelerde çok büyük talep göreceğini öngördüklerini aktaran Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Baraner, “Belki 2022 yılında olağanüstü olumlu yıl da yaşayabiliriz. Bu yıl Kasım ayına kadar hiç durmadan Antalya’ya turist akışı devam edebilir” dedi.

Baraner şöyle devam etti:

“Avrupalılar da patlama noktasına geldi. Orada insanlar ‘Koronadan koruyorsunuz, sıkıntıdan bizi öldüreceksiniz’ diye veryansın ediyorlar. Cuma günü Stutgart’ta 40 bin kişi bu konuda gösteri yaptı, hükümeti protesto etti.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle