Hoşgeldiniz  

YÜKSEK TOPUK HEYECANI

SEMİH KÖKEN | 26 Şubat 2015 | Antalya Haber, Spor A- A+

İlki 2006’da yapılan Runtalya Maratonu’nun adı, Öger Tours işbirliğinin sona ermesi nedeniyle ‘Runatolia’ olarak değiştirildi. 10. Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu, maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu, tekerlekli sandalyeli engelliler koşusu, halk koşusu, yüksek topuk koşusu olarak 6 kategoride yapılacak. Geçen yıla oranla katılımcı sayısında yüzde 18 artış yaşanan maratonda 44 ülkeden 1200 yabancı olmak üzere 6 bin sporcu mücadele edecek. Etkinlik kapsamında cumartesi günü yüksek topuk ve halk koşusu, pazar günü de maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve tekerlekli sandalye engelliler koşusu gerçekleştirilecek.

YÜKSEK TOPUK VE HALK KOŞUSU

Maratonun ilk yarışı, 100 kadının en az 7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabıyla 100 metre koşacağı ‘Yüksek Topuk Koşusu’ ile yapılacak. TerraCity AVM önünde 10.30’da yapılacak Runatolia Yüksek Topuk Koşusu’nu tamamlayan katılımcılara madalya ve sertifika, birinciye 2 bin, ikinciye 1500, üçüncüye de 1000 lira ödül verilecek. 18 yaş ve üstü yüksek topuklarla koşabilen kadınların katılabileceği yarışta ayakkabıların topuk iç yüksekliğinin en az 7 cm ve topuk ucu genişliğinin en fazla 1.5 cm olma şartı aranıyor. Bu koşunun ardından aynı alışveriş merkezi önünde saat 11.00’da halk koşusunun startı verilecek. Yaklaşık 2 bin kişinin katılmasının beklendiği halk koşusunda vatandaşlar 4 kilometrelik parkuru tamamlayarak alışveriş merkezi önündeki bitiş noktasına ulaşacak.

MARATON PAZAR GÜNÜ

Etkinliğin ikinci günü, Cam Piramit önünde saat 08.45’de tekerlekli sandalyeli engelliler koşusuyla başlayacak. Aynı noktada saat 09.00’da maraton ve yarı maraton, 09.15’de ise 10 kilometre yarışlarının startı verilecek. Sporcular Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach sahil yolundaki 42 bin 195 metre uzunluğundaki parkurda mücadele edecek. Koşu süresince güzergah araç trafiğine kapatılacak.

ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLECEK

Yarışı tamamlayan sporculara madalya ve sertifika, dereceye girenlere ise kupa verilecek. Kategorilerinde ilk üçe giren sporcular değişik şehirlerde düzenlenen maratonlara katılım paketi, Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde tatil hediyesi ile ödüllendirilecek. Yarış güzergahında sporcular için 20 ihtiyaç noktası kurulacak. Bu noktalarda sporculara maratonda 5 ton meyve, 6 bin simit, 14 bin sünger dağıtılacak. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenliğini sağlamak için güzergahta, başlangıç ve bitiş alanında 250 personel, 10 ambulans, 20 doktor, 100 hakem ve 250 polis görev alacak. 70 kişilik animasyon ekibi, maratonu renklendirmek ve daha eğlenceli kılmak için güzergah boyunca farklı gösteriler sunacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle