Hoşgeldiniz  

Yaz Spor Okulları’na katılım 10 bine ulaştı

Semih Köken | 29 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Spor A- A+

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19 ilçede düzenlediği Yaz Spor Okulları’na katılan öğrenci sayısı 10 bine ulaştı.

Gençlerin yaz tatilini etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak, ilgi duydukları spor dallarında faaliyet göstererek spora yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve spor kültürü oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliğinde 19 ilçede düzenlenen Yaz Spor Okulları yoğun ilgi görüyor. Tüm Antalya’da Yaz Spor Okulu’na katılan öğrenci sayısı 10 bine ulaştı. Voleybol, futbol, basketbol, atletizm, hentbol, güreş, eskrim, judo, artistik jimnastik, ritmik jimnastik, okçuluk, masa tenisi, bisiklet, boks, bocce, tenis, tekvando, kano, muay thai olmak üzere 19 branşta gerçekleşen ücretsiz kurslarda öğrenciler hem spor yapıyor hem verimli bir yaz tatili geçiriyor. Kurslar gizli yeteneklerin keşfedilmesine de olanak sağlıyor.

TENİSE İLGİ BÜYÜK

Muratpaşa ilçesinde 100. Yıl Tenis Kompleksi’nde düzenlenen tenis kursları yoğun ilgi görüyor. Hafta içi her gün 5-18 yaş kategorisinde yaklaşık 150 çocuğun katıldığı tenis kurslarında uzman antrenörler tarafından taktik, teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Futbol en çok ilgi gören kursların başında geliyor. Muratpaşa’da 200 öğrencinin katıldığı futbol kurslarında deneyimli antrenörler geleceğin futbolcularını yetiştiriyor. Uzakdoğu kökenli Muay Thai sporu da çocukların ilgi gösterdiği diğer bir branş. 5-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin katıldığı dövüş sporuna erkekler kadar kızlar da ilgi gösteriyor. Usta antrenörlerin teknik anlatımlı uygulamalı dersleri heyecana sahne oluyor.

İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ

Sağlıklı nesiller yetişmesinde sporun önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Mutlu, “Yaz Spor Okulları sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biridir.  Gençlerimizi spora teşvik etmek için kurumların işbirliği ile 19 ilçemizde binlerce çocuğumuza güzel bir fırsat sunduk. Kurslarımız başarılı bir şekilde sürüyor. İlgiden çok memnunuz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle