Hoşgeldiniz  

Yasak Güven Tazeledi…

Semih Köken | 28 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Spor A- A+

Soner Yasak dördüncü kez Basketbol İl Temsilcisi oldu…

2010 yılından bu yana Basketbol Federasyonu Antalya İl Temsilciliği görevini başarıyla sürdüren Soner Yasak, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun teklifi ve Spor Genel Müdürlüğü’nün onayı ile açıklanan listeye göre, yeni dönemde de İl Temsilciliği görevini sürdürmeye devam edecek. Böylece Soner Yasak bu göreve dördüncü kez layık görülerek basketbol camiasındaki güvenini de tazelemiş oldu.

27 Mayıs’ta yapılan Basketbol Federasyon Başkanlığı seçimi sonrası, yasal gereklilik olarak yapılan 81 ilin İl Temsilcilerinin yeniden değerlendirilmesi sonucu, pek çok ilde önceki temsilcilerin yerine yeni aday olanlar arasından atama yapılırken, Soner Yasak’ın da aralarında bulunduğu bazı başarılı il temsilcileri makamlarını korudular. Her ilde bu görev için çok sayıda aday başvuruda bulundu. Antalya ilinden de Yasak dışında beş başvurunun daha yapıldığı bilinmekteydi. Ancak Soner Yasak diğer adaylar arasından sıyrılıp bu göreve dördüncü kez atanmış oldu.

Yasak, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na ve yeni seçilen Federasyon Başkanı Harun Erdenay’a kendisine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür etti ve Antalya basketbolu ile ilgili görüşlerini belirtti.

Soner Yasak göreve yeni seçilen Federasyon Başkanı Harun Erdenay’a görevinde başarılar dileyerek başladığı açıklamasına şöyle devam etti: “ Uzun yıllar Türk Basketbolu’na yön veren, önemli katkılar koyan bir önceki Federasyon Başkanımız sayın Turgay Demirel bilindiği gibi artık FIBA’nın başında dünya basketboluna yön verecek. Kendisine başarılar diliyorum. Sayın Demirel’in yerine 27 Mayıs’ta yapılan genel kurulda başkan seçilen sayın Harun Erdenay’a da bu görevinde başarılar dilerken, devir aldığı çıtayı daha yükseğe taşımak için var gücüyle çalışacağına inanıyorum. Ben de dördüncü kez getirildiğim bu görevde elimden gelenin en iyisini Antalya için yapmaya ve bu güzide spor ilimizde Basketbolu yeni bir ivmeyle bulunduğu yerin çok yukarılarına taşımaya kararlıyım. Bu nedenle daha görev yazımı alır almaz kolları sıvadım ve arkadaşlarımla birlikte yeni sezonun hazırlıklarına başladık. Umuyorum ki gelecek sezon Antalya için basketbolun patlama yaptığı bir dönem olacaktır ve bu havayla son yıllarda ne yazık ki kaybettiğimiz hızımızı yeniden kazanıp, Deplasmanlı liglerde daha çok takımla temsil edilen bir il olma özelliğimizi geri getireceğiz. Tüm takımlarımıza, hakemlerimize ve basketbol kamuoyuna hayırlı, uğurlu ve kazasız, belasız bir yeni sezon diliyorum”.

DSC_0016 (Medium)  IMG_1350

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle