Hoşgeldiniz  

Yamaç Paraşütçüleri Özgürce Uçmak İstiyor

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Spor, Yaşam A- A+

Antalya‘da Konyaaltı varyantında aralarında avukat, öğretmen, mühendis, doktor ve ordu mensuplarının da bulunduğu yamaç paraşütü tutkunları, hava şartlarının uygun olduğu günlerde atlayış yapıyor. Dakikalarca havada kalan ve uçmanın keyfini yaşayan paraşütçüler, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ileSivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdükleri gerekçesiyle izin verilmiyor. Paraşütçülere getirilen yasağa gerekçe olarak özellikle sahil güvenlik helikopteri ve yolcu uçaklarının uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları gösteriliyor.

‘UÇUŞLARIMIZ YASAL HALE GETİRİLSİN’

Yasağa rağmen varyattan atlayış yapmaya devam eden paraşütçülerden öğretmen Muharrem Birdoğan, amatörce uçtuklarını, iddia edildiği gibi uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek kadar yükselmediklerini söyledi.

Özellikle sahil güvenlik helikopterinin uçuş güzergahı gerekçe gösterilerek uçmalarına izin verilmediğini anlatan Birdoğan, “Ama aynı sahil güvenlik bu bölgede parasailinge,Tahtalı Dağı‘nda ticari uçuşa izin veriyor. Bu izinler verilirken bize, ‘helikopter güzergahındasınız’ denmesi üzücü. Uçmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Bizi izleyenler keyif alıyor ve turistlerin ilgisini çekiyor. Uçuşlarımıza izin verilerek yasal hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

VALİDEN YARDIM İSTEDİLER

Antalya Valisi Muammer Türker‘e taleplerini ilettiklerini de açıklayan Birdoğan, şöyle devam etti: “Vali Türker bizimle ilgilendi. Sahil güvenlik ve sivil havacılığın bölgede uçuşlara karşı olduğunu anlattı. Yelken uçuşu yapıyoruz. En fazla denizden 100 metre yükseliyoruz, bayrak direğini bile geçmiyoruz. Oysaki buradan geçen uçaklar 500 metrenin altına inemez. Dolayısıyla bizim uçaklar için tehlike oluşturmamıza imkan yok. Sahil güvenlik helikopterini engellememiz söz konusu olamaz.”

Yamaç paraşütü yapan avukat Selahattin Asmalı da Antalya‘nın yamaç paraşütü için çok elverişli olduğunu söyledi. Antalya‘da yaklaşık 50 pilotun bulunduğunu ifade eden Asmalı, “Falezler, yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşu için çok uygun. Buradan serbestçe uçmamız sağlanmalı” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle