Hoşgeldiniz  

Türkiye Dart Şampiyonası Başladı

SEMİH KÖKEN | 27 Ekim 2014 | Spor A- A+

Kemer Granda Haber Otel’de düzenlenen Türkiye Dart Şampiyonası 1. Ayak yarışları 150 sporcunun katılımı ile başladı. İlk gün yarışmalar oldukça çekişmeli geçerken yarışlarda Türkiye Şampiyonları da yer aldı.

 

 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, fadereasyon olarak 2005’den beri faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Amaçlarının geçleri kahve köşelerinden ve zararlı alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu belirten Tekcan, dartın genelde kafelerde ve barlarda oynanan bir spor dalı olduğunu anlatarak, “Biz dartı kafe ve barlardan alarak, salonlara taşıdık. Yeni olmamıza rağmen Avrupa’da da çeşitli başarılarımız var. Burada sporcularımızın aldığı puanlarla milli takım da oluşturuyoruz. Şampiyonada, yaklaşık 50’si kadın olmak üzere 150 sporcu var” dedi.

 

Devletten yeteri kadar destek almadıklarını da aktaran Tekcan, “Dünyada bocce, dar ve bowlingin ayrı ayrı federasyonları var. Sadece Türkiye’de hepsi tek bir federasyonda birleşiyor. Üç spora da verilen bütçe de yeterli gelmiyor. Çünkü bu sporları yaygınlaştırmamız biraz zor oluyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle