Hoşgeldiniz  

Sea To Sky’ın etapları zorlaştırıldı

SEMİH KÖKEN | 30 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Spor A- A+

Kemer’de Ekim ayında yapılacak olan Red Bull Sea to Sky için Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) ve RedBull, parkur hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Bu yıl yarışmacıları zorlu final etabı bekliyor.

Kemer’in markalarından birisi haline gelen ve bul Ekim ayının ilk haftasında düzenlenecek olan RedBull Sea to Sky için çalışmalar şimdiden başlatıldı. Parkurda değişikliklere giden Kemer Enduro Motosiklet Kulübü üyeleri ile Başkan Semih Özdemir ve çalışmalarda ana sponsor adına işbirliği yapan Klaus Sorensen ile yarışmanın en büyük destekçilerinden Kemer Belediyesi çalışmalarına hız verdiler.

FİNAL ETABI KOLAY OLMAYACAK

Özellikle final etabını biraz daha zorlaştıracak olduklarını söyleyen KEMK Başkanı Semih Özdemir; “Kemerin markası olan RedBull Sea to Sky için çalışmalara başladık. Her yıl bir parkur değişikliği yapıyoruz. Geçen yıl yarış biter bitmez nasıl bir karakter de bir şey yapacağız veya mesafeyi mi uzatacağız, nereyi zorlaştıracağız gibi konularda düşündük. Geçtiğimiz yıl 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağının zirvesine 50’ye yakın sporcu ulaşmıştı ve biz bu sayıyı biraz fazla olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de son bölümleri bira daha fazla zorlaştırmayı planladık. Yarışmanın dağ etabında 45’inci kilometreden sonrası ile ilgili olarak yoğun çalışmalar yaptık.

ETAP, 70 KİLOMETRE OLDU

Bu yıl ki etaplarımız geçen hafta netleşti. Yeni eklenen noktalar ile 70 kilometreye çıktı etabımız ve artık son bölüm bir hayli zorlu olacak. Bunu yapmamızın amacı mücadelenin daha üst düzeyde olmasını sağlamak amacı ile düşünüldü. Sahil etabımız yine aynı noktada, yani Kemer İlçe merkezinde bulunan Kındılçeşme mevkiinde düzenlenecek. Yalnızca bu etapta yapay olarak hazırlanmış olan rampalarda değişiklikler olacak. Normalde ana sponsorumuz tarafından görevlendirilen yetkililer gelmeden önce biz KEMK olarak çalışmalarımızı tamamladık sadece kendisi geldiğinde etapları gezdirdik. RedBull bu etapların daha da zorlaştırılmasını istedi ama artık bundan daha da zor koşullar olursa orada doğabilecek bir olayda müdahale şansımız da azalacaktır diye anlattık kendisine. Bununla birlikte bizim tamamladığımız etaplarda ortak karar aldık.

YARIŞMA İÇİN TALEP ŞU ANDA 300 KİŞİYE ULAŞTI

02-03 ve 04 Ekim tarihlerinde yapacağımız RedBull Sea to Sky için 2 aydır kayıtlarımız alıyoruz. Şu ana kadar olan başvuru toplamı 300 kişiye ulaşmış bulunuyoruz. Ama talep 350 kişinin üzerinde olursa sistem bunu kaldırmaz ve bizlerinde bir takım önlemler alması gerekecek. Bu da yarışmaya ilk kez katılacak olan kişiler arasında eleme yapılması şeklinde olacaktır.

SEA TO SKY ÇOK FAZLA TAKİP EDİLİYOR

Bizim konseptimizde Dünya’da 8 yarış yapılmakta ve biz bu yarışmaların içerisinde üste seviyelerdeyiz. Yani ilk 4 yarış parkuru arasındayız. Örneğin Romanya’da düzenlenmesi istenilen bir yarış var. Bu yıl orada 13’üncüsü düzenlenecek ve 4 gün boyunca sürecek. Katılım ücreti de bize göre fazla miktarlarda. Son paylaşılan videolarda bu yarışmayı 60 bin kişi izlemişken bizim RedBull Sea to Sky yarışmamızı 160 bin kişi izlemiş bulunuyor. Bu da sadece tek bir video ve paylaşımlar haricinde. Yani görünen şudur ki bizim yaptığımız ve Kemer’in markası olan yarışma, talep görüyor ve takip edilen bir yarışma durumunda. Kemer ile ilgili paylaşılan son videoların sosyal paylaşım sitelerinde yorum yapanlar artık yaz aylarının da tekrar başlaması nedeniyle bir an önce Kemer’de olmak istediklerini belirtiyor yada yaz geliyor RedBull Sea to Sky Kemer zamanı geliyor gibi yorumlar yapıyorlar” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle