Hoşgeldiniz  

Ragbi Milli Takımı ilk galibiyetini Kemer’de aldı

SEMİH KÖKEN | 27 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Spor A- A+

Türkiye Rugby Milli Takımı, Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde Dr. Fehmi Öncel Stadı’nda, Bulgaristan ile yaptığı Avrupa Kupası grup maçını 28-26 kazanarak B Grubundaki ilk galibiyetini aldı.

Türkiye Rugbi Milli Takımı, Kemer İlçesi’nde 4 günlük kampın ardından, Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Bulgaristan ile karşı karşıya geldi. Tekirova Mahallesi’ndeki Dr. Fehmi Öncel Stadı’nda oynanan maç öncesi Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, her iki takım kaptanına çiçek verdi. Kıran kırana geçen maçın ilk yarısı 13- 13’lük beraberlikle sona erdi. İkinci yarının son dakikalarına 1 puan geride giren Türkiye, art arda kazandığı sayılarla maçı 28- 26 önde tamamladı. Türk Milli Takımı, Bulgaristan, Finlandiya ve Bosna Hersek’in bulunduğu B Grubu’nda ilk galibiyetini almış oldu. Aileler, maç sırasında oyuncuları tezahüratlarıyla yalnız bırakmazken, oyuncular da galibiyeti onlarla kutladı. son saniyeye kadar da bu skoru korumasını bildi ve sahadan 28-26 ayrılarak B Grubundaki ilk galibiyetini Kemer’de almış oldu. Aileler, maç sırasında oyuncuları tezahüratlarıyla yalnız bırakmazken, oyuncular da galibiyeti onlarla kutladı.

MAYIS AYINDA DA FİNLANDİYA’YI YENECEĞİZ

Maç sonrası açıklama yapan Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü; “Kazandık çok mutluyuz. Kelimeleri dökmek çok zor. Ama C Grubunda namaglup çıktığımız bir gruptan sonra, B Grubuna maalesef kötü başladık. Kardeş Bosna takımından mağlubiyet aldık. Bulgarlarla, Bulgaristan’da karşılaştık, orada hakemin raporu var, diyor ki hakem, bizi tehdit ediyorlar diyor, Fakat FILA taraflı davrandı ve hiçbir ceza vermedi. Kendi evimize sanki deplasmanda gibi çekinerek çıktık. Neticede hakemi de ben biraz öyle gördüm ama mutlu sona ulaştık. Çok mutluyuz, inşallah Mayıs ayında Finlandiya’da Finlandiya’yı yenerek gruptaki üst sıradaki yerimizi alır yolumuza devam ederiz. İnşallah yeneceğimizi de ümit ediyorum. Çünkü iyi bir hazırlık devresi, iyi bir kamp ve bizimde liglerimiz bitti. 15 gün dinlenme sonra Finlandiya’da kamp ve maç. Antalya bize yarıyor, Kemer bize çok yarıyor. Antalya’nın uğuruna ben zaten inanıyorum. Dünyanın en güzel şehri. Bunu abartısız söylüyorum. İnşallah bir diğer maçı da buraya koyar gerekeni de yaparız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle