Hoşgeldiniz  

luslararası Manavgat Oryantiring Festivali başladı

Semih Köken | 27 Ekim 2015 | Spor A- A+

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde düzenlenen 1’nci Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali, ilk gün yarışlarıyla başladı. Yarışlara 10 ülkeden 250 sporcu katılıyor.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali’nin ilk gün yarışları Sorgun Ormanı’nda yapıldı. Yarışlara İsveç, İsviçre, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Sırbistan, Bulgaristan, Avusturya, Rusya ve Türkiye’den 110’u yabancı 250 sporcu katıldı. Yarışlar, yarın Seleukeia Antik Kenti, 28 ve 29 Ekim’de Titreyengöl ve 30 Ekim’de Selge Antik Kenti ve Side Antik Kenti etaplarında yapılacak yarışlarla sona erecek.

Gazetecilere açıklama yapan Yarış Direktörü Veysel Güler, ilk kez düzenlenen yarışların ilgi gördüğünü söyledi. Yarışların 5 etapta düzenleneceğini aktaran Güler, “Festivaldeki amacımız Manavgat’ın doğal güzelliği, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak. Festivalle ölü sezon diye tabir edilen dönemde Manavgat’ta turizmi canlı tutmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle Manavgat’ı doğa sporları turizminde cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu yüzden yarışlarımızı Manavgat’ın doğal güzellikleri olan Side Antik Kenti, Seleukeia Antik Kenti, Selge Antik Kenti, Sorgun ormanı ve Titreyengöl’de yapıyoruz” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle