Hoşgeldiniz  

Gültekin Gencer 10 güne imza atılacak…

SEMİH KÖKEN | 15 Haziran 2015 | Antalya Haber, Spor A- A+

Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer’in, Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Antalyaspor’un mevcut borçları ve son günlerde adı dünya yıldızları ile anılan Antalyaspor’un yapacağı transferler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Antalyaspor Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan’da katıldı.
“VERGİ BORCUNU ÖDEDİK”
Konuşmasına geçtiğimiz günlerde vefat eden sinema sanatçısı Sümer Tilmaç’a başsağlığı dileyerek başlayan Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, “Sanatçının yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin. Göreve geleli 2 yılı doldurduk. Nasip olursa bundan sonrada Antalya şehri bize göreve devam etmemizi isterse hep beraber devam edeceğiz ya da bizden sonra gelecek olursa onlara yardımcı olacağız. 2 yıl boyunca elimizden geleni yaptık. Biz göreve geldikten sonra kulübe en büyük yük olan vergi borcunun ödemek için her türlü girişimi yaptık. Vergi borcu sportif olarak en büyük borçtur. Kulüp üstündeki kamburdur. Düşünün 5 Haziran’da final maçı oynayacağız. 1 Temmuz’da da Adana Demirspor ile maç oynayacağız. O günde vergi borcunun son günü. Yönetim olarak 300 bin TL’sini bulduk. Son dakikada 100 bin TL’sini bularak vergi borcunu ödedik. Vergi borcunun katlanmaması için o günler dahi vergi borcunun kapatılmasının sevincini yaşadık. Enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum ama vergi borçlarını hiç atlamadık. 40 milyon lira olan Antalyaspor’un vergi borcunu küme düşmemize rağmen hiçbir gelirimiz olmamasına rağmen, tekrar şampiyon olarak, Süper Lig’e çıkarak, birçok tehlikeden kurtardık. PTT 1. Lig’de 19 milyon TL para ödeyerek. Hiç para kaynağımız olmamasına rağmen sadece reklam, sponsor ve mevcut yönetim kurulunun verdiği paralarla ödemeleri yaptık. 19 milyon TL’nin tamamı yönetim kurulunun topladığı paralardır. Borcumuz 37 milyon TL civarındadır. 10 milyonu yönetimin temliğidir. Minimum maliyetlerle maksimum verim alacağımız transferler peşindeyiz. Yönetim kurulu olarak 15 milyon TL civarında para koyarak Süper Lig’de kalıcı bir takım oluşturmak istiyoruz. Şampiyon olduğumuz andan itibaren dünyanın en mutlu insanları olduk” dedi.
“ANTALYASPOR ŞAMPİYON OLMASIN DİYE UĞRAŞILDI”
Sezon boyunca kötü söylemlerde yaşadıklarını ifade eden Gültekin Gencer, eski oyuncuları Fazlı Ulusal’ın, Orduspor maçından sonra ortaya attığı iddiaların Antalyaspor tarihine atılmış en büyük kara leke olduğunu söyledi. Gencer, “Antalyaspor tarihine vurulmuş en büyük kara lekedir. Bu olaydan çok üzüntü duydum. Orduspor maçıyla ilgili biz yönetim olarak her türlü tedbiri almamıza rağmen. Hangi tarihte suç duyurunda bulunmuşuz. Antalyaspor’un ekmeğini yemiş bir futbolcu kardeşimiz, yerel TV’lerden başlayarak, ulusal TV’lere taşımış. Ona ne tür tekliflerde yapılmış biliyorum. Yaşadığımız en büyük acıysa, Alanyaspor maçı öncesi oyuncuların numaralarını alarak ‘sen kadro dışı değimliydin?’ diyebilme cesaretini göstermiştir. Biz bunları bile yaşadık. İnanın hala ağlayasım geliyor. Antalyaspor şampiyon olmasın diye uğraşıldı. Daha sonra ise Fazlı Ulasal yanlış anlaşıldığını söyledi. Bu benim en büyük üzüntümdür. O kişiyi kahraman haline getiren herkesi de kınıyorum. Bu ve buna benzer acılar yaşadık ama Antalyaspor’u hak etiği yere çıkardık. Bundan sonra da Antalyaspor’un önü açık. Hep birlikte yapıcı olalım” şeklinde konuştu.
“MEVCUT KADROMUZU KORUYACAĞIZ”
Mevcut kadrolarını koruyacaklarını dile getiren başkan Gencer, “Biz mevcut kadromuzu Süper Lig’e çıkmadan önce başta hocamızı, bütün oyunculara onlarla devam edeceğimizin sözünü verdik. Bundan sonra da kuracağımız komiteyle ve hocamızın verdiği raporla minimum parayla maksimum değer verecek oyuncular alacağız. Mevcut kadro 28 Haziran’da toplanacak sağlık kontrollerinden geçecek ve 1 Temmuzda Davraz’da kampa gireceğiz” diye konuştu.
“MİLLİ TAKIMIN İZLANDA MAÇINI YENİ STATTA OYNAMASINI TALEP ETTİK”
Antalyaspor’da kaybolmuş bir taraftar kitlesi olduğunu belirten Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, milli takımın 3 Ekim’de İzlanda ile oynayacağı maçın Antalya’da oynanmasını talep ettiklerini söyledi. Gencer, “İlk sene acemilikten dolayı küme düştük. Baros sayesinde 7 bin kombine sattık. Yeni stadımız açılıyor. A Milli takımın 3 Ekim’de İzlanda ile oynayacağı maçın Antalya’da oynanmasını istedik. Federasyonla yazışmalar başladı ve sözünü de aldık. Stat yetiştiği takdirde maç burada oynanacak” ifadelerini kullandı.
“RONALDINHO, ETO’O VE YA AFELLAY’DAN BİRİ 10 GÜN İÇİNDE İMZA ATACAK”
Ronaldinho ve Eto’o ile ilgili bir çok söylemin olduğunu ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, bu oyunculardan bir tanesinin 10 gün içinde imza atacağını söyledi. Gencer konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Teknik direktör Yusuf Şimşek bizden, 2 stoper, 1 sağ kanat, 2 yönlü orta saha ve 1 de forvet oyuncusu istiyor. İstediği oyuncu portföyü bu kadar. Başka da oyuncu istemiyor. Yıldız bir oyuncu getirerek tribünleri doldurmak hedefledik. Bu proje transferi için 3 kişiyi belirledik. Yıldız oyuncu olarak 3 oyuncu listemize aldık. Birisi Ronaldinho, biri Eto’o, diğerini de henüz açıklamadık. Bu transferler zerre kadar Antalyaspor bütçesine zarar vermeyecek. Bu hayal değil, olmayacak şey değil. Bu hafta içerisinde bizler somut şeyler yaşayacağız. Bu üç kişinden biri, bir mani olmazsa 10 gün içerisinde Antalyaspor’a imza atacak. Yarın İstanbul’dayım, Eto’o’nun menajeri gelecek ve kendisiyle bir görüşme yapacağız. Şehir ikisini karşılayacaksa ikisini de alabiliriz. Üçüncü isim olarak da ilk defa burada açıklıyorum. Hollanda’lı İbrahim Affelay. Bu üç isim gelirse şehrin tanınırlığını bir düşünün. Bu üç isim gelirse şehir uçar. Benim getirmek istediğimde getiremediğim tek oyuncu Appiah’tır. Onun dışında ben Hleb’ide, Gekas’ıda Antalya’ya getirdim ama hocalar istemedi.”
“RONALDINHO SÖZLEŞMESİNİ FESİH EDERSE OTURUP GÖRÜŞECEĞİZ”
Ronaldinho’nun sözleşmesinin Meksika’da devam ettiğini de dile getiren başkan Gencer, Ronaldinho’nun 10 milyon Euro’luk sözleşmesi var. Sözleşmesini fesih ederse oturup görüşeceğiz. 2 stopere teklif yaptık. Cumartesi günü de yabancı bir golcü İstanbul’a gelecek. Yabancı transferler bitme aşamasına geldi. Herkesin sevineceği bir ismi daha kadroya katmak için mücadele veriyoruz. Samsunspor’lu M’billa ve Adanaspor’lu Tiago’ya teklif yaptık. Oyuncular şuanda boştalar” diye konuştu.
“YUSUF ŞİMŞEK İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADIK”
Bu sezonu 50 milyon TL bütçeyle bitirmek istediklerini de söyleyen başkan Gültekin Gencer, “Antalyaspor’u bir yıl içinde sıfır borçsuz kulüp haline getireceğiz. Eğer daha iddialı bir projeyle kimse önümüze gelmezse göreve devam edeceğiz. Yusuf Şimşek ile 3 yıllık sözleşmeyi imzaladık. Sadece federasyona vermek kaldı. Süper Lig’deki hocaların aldığı paralara bakarsak en az ücreti alacak hoca olacak. Teknik direktör Yusuf Şimşek, kaleci transferi istiyordu. Kalecimiz Fornezzi ile dün gece anlaştık. İlk transferimiz oldu. 3’üncü kaleci transfer etmeyi düşünmüyoruz” dedi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle