Hoşgeldiniz  

Eto’o’ya genç sporculardan yoğun ilgi

Semih Köken | 03 Aralık 2015 | Antalya Haber, Spor A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Okullar Ligi’nin açılış etkinliğine katılan Antalyaspor’un yıldız golcüsü Samuel Eto’o’ya genç sporcular yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Okullar Ligi’nin açılışı Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Açılışa Antalyaspor’un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto’o ile futbolcular Can, Zeki, Şahin de katıldı. Açılışta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Okullar Ligi’nde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı ilçelerindeki 80 okuldaki 140 takımdan 2 bin 250 öğrencinin futbol, basketbol, voleybol hentbol branşında mücadele edeceğini söyledi.

GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞTİRİLECEK

Gençliğinde eğitiminin yanı sıra müzik ve sporla ilgilendiğini anlatan Türel, sporculara birinci öncelik olarak Antalyaspor’u tutmalarını sonra başka takımları desteklemelerini istedi. Antalyaspor’un alt yapı tesislerinin inşaatını sürdürdüklerini aktaran Türel, tesislerde geleceğin başarılı sporcularını yetiştireceklerini belirtti. Antalya’da yaşayan gençleri spora teşvik etmek ve başarılı sporcular yetiştirmek için Okullar Ligi Projesi’ni ikinci yılında da sürdürdüklerini dile getirdi. Türel, Okullar Ligi Projesi’nin Fatih Terim tarafından beğenildiğini ve İstanbul’da da uygulanmaya başladığını kaydetti.

“DERSLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

Eğitim şartlarının başarılı sporcular için daha kolay olduğunu ve burs imkanları oluştuğuna dikkati çeken Türel, öğrencilere spor yaparken derslerini ihmal etmemeleri çağrısı yaptı. Projeyle başarılı sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Türel, “İçimizde Arda gibi futbolcu, Hidayet, Mehmet Okur gibi basketbolcular var. İçinizden çıkan Burak Yılmaz hepimizin gururu oldu. Sizlerde geleceğin Burak’ları Eto’o’ları olacaksınız. Dersleri ihmal etmek yok hem spor yapacağız. Hem de karneyi pekiyi ile dolduracağız. Bunu yaparsanız Türkiye’yi uluslararası platforma en iyi şekilde temsil edersiniz” dedi.

“ETO’O’YU ÖRMEK ALIN”

Kamerunlu golcü hakkında görüşlerini belirten Türel, genç sporcuların, attığı gollerle, sporcuğuyla, liderliğiyle ve kişiliğiyle Eto’o’yu örnek almasını istedi. Türel konuşmasının ardından Eto’o’yu kürsüye çağırdı. Öğrenciler Kamerunlu golcüye ilgi gösterdi. Eto’o, çocuklara sağlıklı yaşam için spor yapmalarını önerdi. Eto’o konuşmasını ‘Yaşasın Antalya yaşasın Türkiye’ sözleriyle tamamladı. Konuşmasının ardından kürsünün önüne gelen çocuklar Eto’o ile fotoğraf çektirmek için yoğun çaba sarf etti. Yıldız futbolcu fotoğraf çekip, özçekim yapmak isteyen çocuklar nedeniyle tribüne giderken zor anlar yaşadı.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, salondaki küçük sporculardan kulüp logolu passolig kartı alıp, maçlarda tribünlerde takıma destek vermelerini istedi. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da Okullar Ligi’nde mücadele edecek sporculara başarı diledi.

Etkinlik sonunda Kenyalı dans topluluğu akrobasi gösterisi ve küçük sporcular da gösteri maçı yaptı. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle